Joan Baldoví: "El tercer Botànic ha d’aconseguir que un de cada quatre euros que s’inverteixen en sanitat vagen a atenció primària"

La coalició valencianista ha celebrat a València una edició del seu cicle Obrim per guanyar, dedicada a la sanitat pública 

Acte d'Obrim per guanyar dedicat a la sanitat pública, que s'enmarca en la precampanya de Compromís, celebrat aquest dissabte a València
Acte d'Obrim per guanyar dedicat a la sanitat pública, que s'enmarca en la precampanya de Compromís, celebrat aquest dissabte a València / CCOO PV

El diputat de Compromís al Congrés i candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha assegurat que la sanitat ha de ser "una prioritat" per al nou Botànic, que intentarà que un de cada quatre euros vaja destinat a atenció primària i reivindicarà els 800 milions d'euros que cada any hauria de traspassar l'Estat a la Comunitat Valenciana per a l'atenció a desplaçats.

Baldoví ha fet aquestes declaracions als mitjans abans de protagonitzar l'acte Obrim per guanyar. Transformem la sanitat com hem fet en l’educació, destinat a reflexionar amb referents de la societat civil sobre els principals reptes als quals s'enfronta la ciutadania.

En l'acte ha participat l'oncòloga Ana Lluch; l'exdirectora del Centre d'Educació Infantil i Primària Cremona, Marta Murciano; i la secretària general de la Federació de Sanitat de CCOO PV, Rosa Atiénzar.

Preguntat per si la participació en l'acte de l'oncòloga Ana Lluch té alguna vinculació amb la candidatura, Baldoví ha dit que "cap”. El presidenciable ha remarcat que "Ana Lluch és un referent per a tots els valencians, una persona d'un nivell reconegut mundialment i que, al temps, aposta per reforçar la sanitat pública, i per això l'hem portada".

També et pot interessar

stats