Joan Baldoví s'uneix amb quinze diputats més de nou partits al Grup Plural per a alleugerir el Mixt

Estarà integrat per Més Compromís, JxCat, Més País-Equo, Coalició Canària, Nova Canàries, BNG, PRC i Terol Existeix.

El diputat de Més Compromís, Joan Baldoví, compareix davant els mitjans de comunicació, en una imatge d'arxiu
El diputat de Més Compromís, Joan Baldoví, compareix davant els mitjans de comunicació, en una imatge d'arxiu

Setze diputats de nou organitzacions polítiques, entre elles Més Compromís, han acordat aquest dijous unir-se en un nou grup parlamentari, el Grup Plural, per a així dividir el Mixt i donar-li operativitat i funcionalitat.

Les organitzacions polítiques que integraran el Grup Plural són, a més de Compromís, que té un diputat, Joan Baldoví, JxCat (8 diputats), Més País-Equo (2), Coalició Canària (1), Nova Canàries (1), BNG (1), PRC (1) i Terol Existeix (1).

La petició s'inscriurà aquest divendres en el registre del Congrés. Tal com estableix el reglament, en el text de la sol·licitud apareixerà el nom del grup, Grup Plural, la llista dels qui el componen i la identitat de la portaveu, que serà la catalana Laura Borràs, per ser la representant de la formació que aporta més diputats.

La mesa del Congrés va decidir rebutjar les propostes presentades la setmana passada, tant de la del grup Espanya Plural com la del Grup Múltiple. Ara, esperen que la mesa avale aquest grup, cosa que ocorrerà en la pròxima reunió.

També et pot interessar