Joan Baldoví donarà suport al nou govern de Sánchez sempre que represente els interessos valencians

El portaveu de Compromís al Congrés considera una aposta valenta un govern majoritariament de dones.

Joan Baldoví i Pere Fuset, portaveu del grup municipal de Compromís, a l'Ajuntament de València
Joan Baldoví i Pere Fuset, portaveu del grup municipal de Compromís, a l'Ajuntament de València

Joan Baldoví ha comparegut per, entre altres coses, valorar positivament el nou govern de Pedro Sánchez i, per tant, el nomenament de ministres. Segons Baldoví, “hi ha alguns missatges que ens agraden. El missatge d’un govern majoritàriament de dones, crec que és una aposta valenta, és una aposta moderna i ens agrada també aquesta aposta per tindre un perfil europeu. Tot i això, el portaveu de Compromís al Congrés es manté ferm davant les exigències del seu partit i ha assegurat que el suport als socialistes continuarà mentre es defenguen els interessos dels valencians i les valencianes:

“Nosaltres vam donar el nostre vot de manera incondicional, perquè entenien que el país necessitava un canvi, però era un vot a aquest canvi. Continuarem representant els interessos valencians i, per tant, nosaltres serem lleials al govern de Pedro Sánchez en la mesura que Pedro Sánchez i el seus ministres siguen lleials als interessos valencians, que no volem que siguen més que ningú, però sí que, d'una vegada per totes, siguen justos”.

Baldoví també ha eixit al pas dels dubtes davant el nomenament d’alguns ministres, com ara Grande-Marlaska com a ministre de l'Interior i Teresa Ribera, la ministra de Medi Ambient. Tot i les seues discrepàncies, ha dedidit fer-hi un vot de confiança.

“Tant en el cas del senyor Marlaska com en el de la ministra de Medi Ambient, esperaré a jutjar-los per aquelles coses que facen. Dic que no m’agrada, però sembla legítim que cadascú conforme el govern que considere oportú.

En aquest cas, Baldoví ha decidit deixar les valoracions per al futur i deixar així temps perquè els fets parlen per ells.

Pere Fuset: "No rebaixarem les nostres exigències"

En la mateixa compareixença, el portaveu del grup municipal ha valorat positivament el nou govern i ha confirmat que Compromís no es relaxarà en el seu grau d'exigència i que "augmentarà la intensitat d'aquestes reivindicacions per coherència", sobretot davant el Ministeri d'Hisenda. Fuset també espera molt dels dos valencians nomenats per als ministeris de Foment i Cultura, perquè considera que els nous ministres coneixen perfectament les necessitats dels valencians i el greu problema de "la discriminació, abandonament e infrafinançament que, històricament, pateix el poble valencià".

També et pot interessar

stats