La JEC acorda obrir expedient sancionador a Barrera per declaracions contra l'amnistia durant la campanya electoral

Considera que el vicepresident no es va limitar a realitzar un comunicat de manera neutral, sinó que va criticar l'actuació del govern de la nació i d'altres formacions polítiques

El vicepresident Barrera, acompanyat de membres de Vox, en la compareixença del passat 30 de maig
El vicepresident Barrera, acompanyat de membres de Vox, en la compareixença del passat 30 de maig / Europa Press

La Junta Electoral Central ha acordat obrir expedient sancionador contra el vicepresident primer del Consell i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera (Vox), per una roda de premsa institucional feta durant la campanya per a les eleccions europees criticant l'aprovació de la llei d'amnistia.

Segons l’agència EFE, en una resolució d’este dijous, la JEC atén el recurs presentat pel PSPV-PSOE davant la Junta Electoral Provincial de València reclamant eixa mesura, després que el passat dia 8 este òrgan ja dictaminara que Barrera havia trencat la neutralitat institucional per les seues declaracions en la seu de la seua conselleria i el seu comunicat oficial del 30 de maig. En la denúncia presentada pels socialistes, afirmaven que eixes declaracions contenien “elements valoratius amb clares connotacions electoralistes”, perquè reproduïen “eslògans electorals i missatges de campanya” del seu partit, Vox, com si fora “un míting electoral”.

La resolució de la Junta Electoral Provincial ja apreciava indicis d'infracció del principi de neutralitat institucional recollit en l'article 50.2 de la llei de règim electoral en eixes declaracions de Barrera.

L'organisme electoral va acordar la retirada íntegra i immediata de la comunicació difosa per Barrera, amb advertiment d'obertura d'expedient sancionador en cas de desatenció.

Els socialistes presentaren un recurs d'alçada davant la Junta Electoral Central, reclamant que s'obrira un procediment sancionador contra Barrera "per l'ús partidista de la institució com a vicepresident i per infringir el principi de neutralitat que els poders públics han de respectar durant el procés electoral".

També reclamaven que s'obrira procediment sancionador contra el director general de Comunicació i Promoció Institucional de la Generalitat, responsable de política informativa i comunicació institucional, pels “reiterats actes de comunicació” que la Junta Electoral ha considerat que han vulnerat l'article 50.2 de la LOREG des de la convocatòria de les eleccions europees.

En la seua resolució d'este dijous, la Junta Electoral Central dona compte de l'argumentat per la JEP i afig que l'examen dels missatges emesos permet apreciar que “el vicepresident no es va limitar a realitzar un comunicat de manera neutral, sinó que va ser més enllà i va realitzar una crítica a l'actuació del govern de la nació i d'altres formacions polítiques, com es desprén de les frases subratllades en la denúncia”.

La JEC assenyala que el seu acord d'obrir expedient sancionador contra Barrera i contra Daniel González és ferma en via administrativa, així com que contra este cap interposició de recurs contenciós administratiu davant la sala tercera del Tribunal Suprem en el termini de dos mesos des de la seua notificació.

També et pot interessar

stats