IU expulsa al Partit Feminista per les seues crítiques a la Llei Trans

Col·lectius trans i entitats socials van demanar l’expulsió del Partit Feminista pels seus “missatges d’odi i antidrets”.

Lídia Falcón, presidenta del PFE, en un plenari
Lídia Falcón, presidenta del PFE, en un plenari / Partit Feminista d’Espanya (Twitter)

L’Assemblea d’Esquerra Unida ha expulsat de la coalició el Partit Feminista d’Espanya (PFE) per mantindre “posicions contràries”. L’àrea de Polítiques LGTBI de la formació es va desmarcar al desembre de les crítiques del PFE a diverses normatives sobre persones transgènere.

La decisió va ser comunicada a través del perfil de Twitter d’EU, en un missatge que xifra en un 85% els suports de l’Assemblea Política Social a l’expulsió.

L’origen d’aquest conflicte és el posicionament del partit liderat per Lidia Falcón en contra d’aprovar lleis que permeten les teràpies perquè els menors canvien el seu gènere sense necessitar un informe psicològic previ, com contempla una normativa del País Basc i va demanar una menor trans de 8 anys en el Parlament extremeny.

Com a resposta, col·lectius trans i entitats socials van demanar l’expulsió del Partit Feminista a través d’un text que va recaptar 2.000 suports en el qual acusaven el Partit Feminista de llançar “reiterats missatges d’odi i antidrets” sobre les persones transgènere.

Des del Partit Feminista s’ha comunicat que recorrerà la decisió de l’Assemblea.

També et pot interessar

stats