Iturgaiz crida al vot útil dels simpatitzants de Vox al País Basc

El Comité Electoral Nacional del PP ha aprovat la designació d' Iturgaiz com a candidat a lehendakari en les eleccions basques.

Portada: Fotografia d'arxiu de l'expresident del PP basc, Carlos Iturgaiz

El candidat a lehendakari de la llista de PP i Ciutadans, Carlos Iturgaiz, ha confiat que la coalició anime els votants bascos a iniciar des del País Basc el repte de plantar cara al projecte "que vol trencar Espanya".

Iturgaiz ha fet una crida "al vot útil" dels simpatitzants de Vox al País Basc. "Espanya necessita aquesta suma per a afrontar els reptes tan importants que té com a país", ha dit.

Així mateix, ha assegurat que manté "una fantàstica relació" amb el líder de Vox, Santiago Abascal, perquè "és una persona meravellosa". De fet, ha recordat que va ser president de Noves Generacions del País Basc quan ell n'era el president.

El candidat a lehendakari confia "animar els votants bascos de centredreta" i així contribuir des de la comunitat autònoma basca "a frenar l'avanç del front popular que hui governa Espanya entre els socialistes, comunistes, nacionalistes i batasunos".

A més, Iturgaiz ha explicat que ha assumit "el repte de ser un altaveu que sone fort per a defensar la llibertat, la constitució i la unitat d'Espanya" davant el projecte "que vol trencar i destruir aquesta unitat" i que va començar a forjar-se en l'època del govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

El PP aprova la designació d'Iturgaiz 

El comité electoral nacional del PP ha aprovat la designació de Carlos Iturgaiz com a candidat a lehendakari en les eleccions basques que se celebren el pròxim 5 d'abril, en substitució d'Alfonso Alonso, actual president dels 'populars' a Euskadi.

Vox concorrerà a les eleccions basques i gallegues

Vox ha confirmat que es presentarà a les eleccions autonòmiques basques i gallegues i aquesta setmana donarà a conéixer les candidatures per als dos comicis.

Fonts d'aquesta formació han assegurat que, en el cas d'Euskadi, hi haurà llistes en els tres territoris bascos i que es registraran abans del termini límit del 2 de març.

També et pot interessar

stats