Isabel Bonig: “Votarem no al pacte de les poltrones”

La síndica del PP reclama a Ximo Puig responsabilitat per aquests quatre anys de gestió.

La síndica del Partit Popular, Isabel Bonig, ha obert la segona sessió del debat d'investidura

La síndica del Partit Popular, Isabel Bonig, ha obert la segona sessió del debat d'investidura i ha destacat que el PP votarà "no al pacte de les poltrones i del Botànic". Segons ha dit, el seu posicionament respon a la convicció que "aquest govern és un fracàs per als valencians".

Bonig ha criticat Puig per "un avançament electoral calculat" que havia de traure la Comunitat Valenciana de l'anonimat i s'ha preguntat quanta visibilitat han guanyat. "Gens", ha dit. Per a la líder dels populars, Puig ha camuflat les eleccions autonòmiques en unes generals i ha criticat que ha posat totes les institucions al servei dels seus interessos. 

Sobre el balanç de la gestió del Consell, la presidenta del PP ha dit que Puig ha donat una sèrie de compromisos, "però ara és n'és ostatge". Així, ha destacat, per exemple, que la taxa de pobresa és del 33,9% i que un de cada quatre desnonaments es dona a la Comunitat Valenciana, 20 al dia.

També li ha dit que, ara que governa, ja no hi ha reivindicació de canvi de model de finançament. "Per què hem de creure'l ara?", s'ha preguntat Bonig. "Els seus compromisos d'ara no són creïbles, ha governat quatre anys i ara ha de respondre per aquesta gestió", ha afirmat.

Bonig: "El seu joc de trons té paralitzada l'administració valenciana"

Segons la síndica popular, "el seu joc de trons té paralitzada l'administració valenciana, però només parlen de crear conselleries, com si fora jugar al Monopoly". No obstant això, diu que "ningú parla de les reformes que es necessiten".

Així, ha explicat que la recepta del Botànic és molt senzilla: "Nom bonic, esquerra i una conselleria nova; després, ja vindrà la distribució de competències, perquè ells han vingut a assaltar el cel". Bonig ha acusat de donar-li a Podem, "als nous comunistes amb iPhone i iPod", tot el que han demanat. La líder de l'oposició considera que, amb açò, el president en funcions vol "visualitzar el poder i la grandària de la butaca, i no rescatar persones".

D'altra banda, Bonig ha destacat que es necessita una Comunitat Valenciana forta que siga un mur de contenció per al nacionalisme català. "En els seus socis i en vosté no ho trobarem res més que odes al nacionalisme", ha dit.

La conclusió de la líder del PP és que Puig no ha fet res, tot buit de contingut i de resultats. "Els valencians no es mereixen un president que siga ostatge dels seus companys de govern", ha opinat.

Puig a Bonig: "És la responsable que el PP haja tret els pitjors resultats des del 79"

Posteriorment, el candidat socialista Ximo Puig ha contestat a Bonig, que el PP no ha entés el més important, que és el que diu la ciutadania: “És la responsable que el PP haja tret els pitjors resultats des del 79, alguna cosa caldrà reflexionar-hi”.

Així, Puig ha destacat que s’ha demostrat que amb un govern progressista tots els indicadors socials i econòmics estan millor. Les inversions han augmentat el 108 per cent i ha anunciat que es produirà l’adjudicació de les últimes parcel·les del Parc Sagunt, que “crearà nous llocs de treball i atraurà els inversors”. Puig li ha dit a Bonig que la catàstrofe “està en la seua mirada, no en la realitat, no pot continuar faltant el respecte als valencians”.

Respecte a les crítiques al grup d’Unides Podem-Esquerra Unida, el president en funcions ha recordat a Bonig que els comunistes van ser una força fonamental perquè hi haguera democràcia a Espanya i van votar la Constitució, “cosa que no va fer el seu partit, ha de respectar la democràcia”.

Puig ha ressaltat que som la comunitat autònoma on més han crescut les inversions socials, com la renda valenciana d’inclusió, i el que més ha avançat en cohesió social, “partint d’una situació en què érem últims”. D’altra banda, ha mostrat la seua aposta pel plurilingüisme en educació perquè els xiquets tinguen oportunitats de futur i ha acusat el PP de tancar 606 aules públiques i van voler acabar amb l’educació pública. També ha remarcat la seua aposta per una sanitat pública.

Bonig esten la mà a Puig per a reclamar el finançament

La síndica del Partit Popular, Isabel Bonig, ha contestat a Puig que assumeix els seus resultats, com també de la corrupció i diu que "s'ha demanat perdó, però que vostés no han fet el mateix".

Bonig li ha demanat coherència a Puig i ha recordat que el que crea treball i oportunitats és el PP, que ha "tret a Espanya de la ruïna després de governar el PSOE". La líder del PP s'ha preguntat com va a fer amb el pla d'ajust, "d'on traurà els 1.500 milions d'euros de retallades que demana Pedro Sánchez". També ha demanat les dades de les llistes d'espera de Sanitat.

No obstant això, la síndica popular ha dit que estarà al seu costat reclamant un canvi en el model de finançament, "com he estat sempre, i demanaré a Sánchez que canvie el model de finançament".

Puig: "El titànic eren vostés, senyora Bonig, l'enfonsament del símbol d'una època de clientelisme" 

Quan a la corrupció, Puig ha dit que la lluita contra la corrupció és "inequívoca, vosté sap molt de corrupció, va nàixer en el bressol de la mateixa". Puig s'ha defés i ha recordat que mai ha tingut un acusació de corrupció en tot aquest temps: "El titànic eren vostés, senyora Bonig, l'enfonsament del símbol d'una època de clientelisme, este consell manté un rumb diferent cap a la jusíticia social"

També et pot interessar

stats