Isabel Bonig: “Per a ser l’alternativa a les esquerres cal que el centredreta s’unisca”

32 min.

La presidenta del PP a la Comunitat Valenciana i síndica dels populars a les Corts, Isabel Bonig, considera una mala notícia i una vergonya la nova convocatòria electoral i  ha demanat perdó una vegada més a la ciutadania perquè “no ha fallat la política, sinó els polítics”. En declaracions a Les notícies del matí, Bonig ha indicat que el seu partit, per no tirar més llenya al foc, apostarà per una campanya “en positiu”.

Sobre l’estratègia del partit en els nous comicis, la síndica popular ha assenyalat que caldrà “unir forces” per a poder fer front al bloc progressista. “Per a ser l’alternativa a les esquerres cal que el centredreta s’unisca”, ha indicat. Tanmateix, Bonig creu que Vox punxarà a poc a poc i de Ciutadans té els seus dubtes. “Rivera té un ego pujat i vol liderar quan no pot, perquè no són els líders de l’oposició numèricament”.

A pesar s’això, Bonig confia en les possibilitats del bloc de centredreta, sobretot si augmenta l’abstenció, ja que creu que perjudicaria les esquerres i que, en tot cas, a partir del 10 de novembre, la força majoritària “haurà de tindre sentit d’estat i responsabilitat; també més comprensió per a arribar a acords”. 

Es tornarà a presentar com a líder del PP valencià

Isabel Bonig no té cap dubte del suport de la direcció nacional al seu lideratge de la formació a la Comunitat Valenciana i ha anunciat que la seua intenció és tornar-se a presentar. Així mateix, pensa que qualsevol persona que vulga optar al càrrec és lliure de fer-ho. Pel que fa a la continuïtat de Juan Ramón Adsuara en el càrrec de portaveu del partit a la Diputació de València, ha indicat que “continuarà si vol” i que, en tot cas, ha de ser el grup en aquesta institució el que prenga la decisió.

Conjuminar interessos mediambientals amb el creixement de les ciutats

A la pregunta de l’actuació de l’ampliació de la V-21 que afecta l’alqueria del Forn de la Barraca, Bonig ha indicat que “cal conjuminar els interessos mediambientals amb la construcció i expansió de les ciutats”, i ha afegit que “la V-21 calia ampliar-la; ningú no ha fet cap al·legació. Cal construir autovies, en carro no podem anar”. Així mateix ha dit que el PP creu que cal prendre mesures urgents contra el canvi climàtic: “No és patrimoni de l’esquerra”, ha afegit.

stats