Irene Montero alerta d'un possible repunt de violència sexual i masclista a l'estiu

La ministra d'Igualtat ha recordat que Espanya es troba en "alerta masclista" amb 28 dones assassinades per les seues parelles o exparelles des de principi d'any

28 dones han sigut assassinades a Espanya per les seues parelles o exparelles des de principi d'any
27 de juliol 2021 - 11:16

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha alertat aquest dimarts que és possible que hi haja un repunt d'assassinats masclistes de cara a aquest estiu al qual es pot sumar "una onada de violències sexuals" amb la tornada de les festes i altres pràctiques que estaven prohibides durant la pandèmia.

En una entrevista en RNE, la ministra d'Igualtat ha recordat que Espanya es troba en una situació d'"alerta masclista", amb 28 dones assassinades per les seues parelles o exparelles des de principi d'any i ha assegurat que aquesta alarma es mantindrà fins que siga necessari.

"Per desgràcia, pensem que aquesta onada de creixement dels assassinats masclistes es pot mantindre i s'hi pot sobreposar una onada de violències sexuals, amb motiu del context estiuenc, la tornada a unes certes pràctiques que estàvem sense poder realitzar durant mesos, les festes, contextos en els quals aquestes violències sexuals poden tindre un repunt", ha alertat.

Per a fer front a aquest augment de casos, Montero ha explicat que s'han activat tots els ressorts institucionals i ha destacat que Espanya és un país pioner en mesures per a salvar les vides de les dones, però ha reconegut que "és veritat que no estem arribant sempre a temps".

Montero s'ha referit al catàleg de mesures urgents del Pla de Millora i Modernització contra la Violència de Gènere, que aquest dimarts té previst aprovar el Consell de Ministres, i ha destacat el reforç de la detecció precoç a través dels serveis d'atenció primària i la creació d'una finestreta única per a facilitar l'accés de les dones víctimes de violència a tots els seus drets.

Informació de contacte per a les víctimes

El 016 atén les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia en 52 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@mscbs.es. També poden accedir a un servei psicològic immediat, que es presta via missatgeria instantània (WhatsApp) a través dels telèfons 682 916 136 i 682 508 507.

Si una dona es troba en una situació d’emergència, ha de telefonar al 112, al 091 (Policia Nacional) o al 062 (Guàrdia Civil), i en cas de no poder fer una telefonada, pot recórrer a l’aplicació Alertcops, que envia una alerta amb la seua ubicació a les forces de seguretat.

També et pot interessar

stats