IPV-Compromís revalida Oltra com a candidata a la presidència de la Generalitat

La formació també ha reafirmat Mireia Mollà, Miquel Real i Paco García com a portaveus en el 5é congrés que ha celebrat València.

Mònica Oltra aclamada pels militants d'Iniciativa del Poble Valencià en el 5é congrés del partit a València
Mònica Oltra aclamada pels militants d'Iniciativa del Poble Valencià en el 5é congrés del partit a València / Sònia Silvestre

Iniciativa del Poble Valencià (IPV) ha revalidat Mónica Oltra com a candidata a la presidència de la Generalitat en les eleccions de 2019. En una resolució aprovada per unanimitat, també ha confirmat Mireia Mollà, Miquel Real i Paco García com a portaveus, càrrecs que exerceixen des del 2014.

La decisió s’ha pres en el 5é congrés que la formació ha celebrat aquest dissabte al Palau de la Música i que ha reunit 350 militants. IPV és un dels partits que formen la Coalició Compromís juntament amb el Bloc Nacionalista Valencià i Els Verds.

Advertència a Pedro Sánchez

En la seua intervenció, la vicepresidenta del Consell, i membre d’IPV, ha defensat la tasca del govern de la Generalitat per a solucionar els "nyaps heretats del PP" i ha assegurat una pròxima legislatura de transformació "100% botànica". A més, Oltra ha llançat un missatge a Pedro Sánchez en què adverteix el president d’Espanya que fracassarà si el nou govern té un objectiu electoralista.

Iniciativa del Poble Valencià-Compromís

Durant el congrés, IPV ha aprovat la reforma dels estatuts, que ampliaran els drets dels militants. Entre altres canvis, d’ara endavant afegeixen "feminista i inclusiu" a la definició de la formació i incorporen la referència a Compromís en el nom del partit, que passarà a anomenar-se Iniciativa del Poble Valencià-Compromís. 

El congrés també ha aprovat la “Ponència Política” que estableix les bases per a la gestió estratègica del partit i "les grans línies, flexibles i obertes” per a la convergència “amb altres forces polítiques, socials i culturals”.

 

Els assistents al congrés també han aprovat l’Informe General de Gestió i han triat la renovació dels membres de la Mesa Nacional, el màxim òrgan de govern entre congressos, que en un termini de 15 dies haurà de reunir-se per a decidir la nova executiva del partit.

També et pot interessar

stats