Investiguen l'alcaldessa i una regidora de Santa Pola per presumptes irregularitats en la Mitja Marató

Compareixeran en un jutjat d’Elx per l'adjudicació de l'organització de la carrera.

L'alcaldessa de Santa Pola, Yolanda Seva. Ajuntament de Santa Pola
L'alcaldessa de Santa Pola, Yolanda Seva. Ajuntament de Santa Pola

L'alcaldessa de Santa Pola, Yolanda Seva, i la regidora d'Esports, María Dolores Tomás, totes dues del PSPV, declararan en un jutjat d'Elx el 27 de novembre com a investigades per suposades irregularitats en l'adjudicació de l'organització de la Mitja Marató. Segons la denúncia, l'organització d'aquesta competició va tindre un cost aproximat de 100.000 euros per a les arques públiques.

Amb elles compareixerà el mateix dia i també en qualitat d'investigat, el representant legal de l'entitat que va organitzar enguany la 29 edició d'aquesta prova esportiva, que va aplegar més de 9.000 participants. També prestaran declaració alguns testimonis, com el secretari general de la corporació i l'interventor accidental de l'Ajuntament.

El jutjat d'instrucció número 5 d'Elx va obrir aquesta investigació després que el grup municipal del PP va denunciar la possible comissió de delictes de prevaricació, frau, malversació i suborn. Els populars qüestionen l'adjudicació al setembre passat de l'organització de l'última Mitja Marató de Santa Pola a l'empresa Educanova Consultores SL sense concurs previ.

Tot i que va tindre un cost de 100.000 euros, la recaptació, uns 150.000 euros per pagament de quotes dels participants, va anar a parar a l'adjudicatària sense que aquesta abonara a l'Ajuntament cap quantitat “pels serveis extraordinaris prestats", segons la denúncia.

També et pot interessar

stats