La investigació a Joan Carles I arriba a la Mesa del Congrés amb aval dels lletrats i previsible veto del PSOE

Els serveis jurídics han informat a favor per primera vegada d'investigar l'ús de les targetes opaques.

El rei emèrit al Congrés en una imatge d'arxiu
El rei emèrit al Congrés en una imatge d'arxiu / Europa Press

El PSOE votarà en contra d’obrir una comissió d’investigació al Congrés sobre l’ús de targetes black pel rei emèrit Joan Carles I, segons han confirmat fonts dels socialistes.

Els serveis jurídics del Congrés han informat a favor que la mesa de la cambra admeta a tràmit la comissió d'investigació registrada per Unides Podem i huit partits més per a obrir investigacions sobre l'ús de targetes black per Joan Carles I. Segons l'informe, que aquest dimecres estudiarà la mesa del Congrés, els lletrats són partidaris que l'escrit es qualifique i es trasllade a la junta de portaveus "per a l'eventual inclusió en l'orde del dia d'una pròxima sessió plenària".

Després d'aquest canvi de posició jurídica, demà s'haurà de pronunciar la mesa del Congrés. Fins ara els socis de govern –el PSOE i Unides Podem– han mantingut posicions contràries sobre la necessitat d'investigar Joan Carles I.

Unides Podem ha demanat als socialistes que reconsideren la seua posició. I de moment, fonts del PSOE confirmen que votaran no a la comissió d'investigació.

És la primera vegada que els serveis jurídics del Congrés no informen en contra de donar tràmit a una comissió d'investigació relativa al rei emèrit. El mes de desembre, la mesa del Congrés, emparant-se en l'opinió dels lletrats, va vetar aquesta mateixa petició per un defecte de forma, ja que únicament s'havia presentat amb la firma d'Unides Podem, que no compta amb diputats suficients per a sol·licitar una comissió d'investigació.

També et pot interessar