Investidura avançada de Turull

La investidura del president de la Generalitat de Catalunya serà un dia abans que el Suprem cite a declarar el candidat amb més vots.

El parlament català celebra aquesta vesprada el ple per a investir Jordi Turull com a president de la Generalitat de Catalunya. I ho fa un dia abans que comparega davant del Tribunal Suprem que haurà de decidir si el manté en llibertat provisional, l'inhabilita o inclús si ha de tornar a la presó.

El candidat de Junts per Catalunya per a presidir la Generalitat de Catalunya s'ha compromés, a través d'un tuit, a governar per a tothom i a mantindre un diàleg sense exclusions. "Treballaré sense descans pel progrés i protecció dels 7'5 milions de catalans, els seus drets, la seua llibertat i els seus mandats democràtics".

La cara i la creu de Turull

La cara i la creu de Turull

Jordi Turull, de 52 anys, ha sigut conseller de Presidència amb el govern de Carles Puigdemont. Com a conseqüència del procés, ha passat un mes a la presó. Hui podria ser investit president sense dificultats. Turull, a diferència de Puigdemont i Jordi Sànchez, ni està a Bèlgica ni a la presó. Però la creu la té amb el Tribunal Suprem. El jutge Pablo Llarena l'ha citat per a demà divendres, ja que Turull continua sota investigació en la causa contra el procés independentista. Davant d'aquesta incertesa, ahir el president del Parlament català, Roger Torrent, va decidir convocar per a hui el ple d'investidura.

La Candidatura d'Unitat Popular, la CUP, decidirà poc abans del ple, convocat per a les 5 de la vesprada, si els 4 diputats donen suport a Turull o mantenen l'abstenció.

També et pot interessar

stats