Intu estudia la via penal contra la Generalitat pel projecte de Paterna

El PP de Paterna exigeix una reunió entre la Generalitat i els promotors d'Intu Mediterrani

Intu estudia la via penal contra la Generalitat pel projecte de Paterna
Intu estudia la via penal contra la Generalitat pel projecte de Paterna

La multinacional Intu estudia iniciar accions penals contra la Generalitat després de l'anunci de la Conselleria de Medi Ambient de l'inici dels tràmits per a paralitzar del projecte Intu Mediterrani a Paterna.

"L'amenaça" d'aquesta paralització se suma, segons ha manifestat en un comunicat, als diferents "intents d'entrebancar la viabilitat" del centre d'oci. La multinacional considera que les "successives traves" imposades per l'administració valenciana poden ser constitutives dels delictes de prevaricació administrativa i de de falsedat documental.

El PP exigeix una reunió

El Partit Popular de Paterna ha exigit a l'alcalde, el socialista Juan Antonio Sagredo, que convoque una reunió amb el president Ximo Puig i els promotors d'Intu Mediterrani per tal de desbloquejar el macroprojecte. Consideren que els canvis introduïts en el Pla d'ordenació de recursos naturals són una excusa més per a impedir un projecte que preveu crear 5.000 llocs de treball.

La portaveu popular d'aquest municipi de l'Horta, María Villajos, ha demanat que se celebre una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. Segons Villajos, el projecte "ha canviat l'edificabilitat i s'ha fet a imatge i semblança de la menera que vol la Conselleria". "El que hi ha d'haver és seguretat jurídica", ha afegit la portaveu del PP de Paterna.

La Conselleria de Medi Ambient va rebutjar dimecres la segona proposta de l'inversor, perquè no complia els requisits tècnics i d'impacte ambiental que marca la llei. Segons va explicar aleshores la Conselleria, la documentació presentada pel promotor del projecte Intu Mediterrani torna a caure en les mateixes errades del pla que ja va rebutjar la Generalitat, i per això li ha donat 10 dies per a esmenar-les.

També et pot interessar

stats