Interrogats un regidor i el cap de gabinet de l'alcaldia d'Alacant per la contractació d'un exassessor pròxim a Belmonte

La fiscalia investiga si la contractació de Miguel Ángel Redondo va ser un favor a Nerea Belmonte a canvi del seu vot en blanc.

Israel Cortés, regidor d'Infraestructures de l'Ajuntament d'Alacant (esquerra)
Israel Cortés, regidor d'Infraestructures de l'Ajuntament d'Alacant (esquerra) / / Vicente López, cap del gabinet de Luis Barcala, alcalde d'Alacant (dreta)

El número 2 de la fiscalia d'Alacant, el tinent fiscal José Llor, i el fiscal anticorrupció, Felipe Briones, han pres declaració aquest matí a Vicente López, cap del gabinet de l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, i al regidor d'Infraestructures, Israel Cortés. Cap dels dos ha volgut fer declaracions als periodistes sobre el contingut de l'interrogatori.

En qualitat de testimonis, han respost sobre el procés de contractació de Miguel Ángel Redondo, un assessor del PP que, en teoria, treballava en la Regidoria d'Infrastructures, però que, segons sembla, assessorava la regidora trànsfuga Nerea Belmonte, de la qual és amic. Pot ser que aquesta fora una de les contraprestacions pel seu vot en blanc que, a més, va propiciar que el PP arribara a l'alcaldia d'Alacant el 19 d'abril passat.

Redondo va admetre davant del fiscal, la setmana passada, que havia acompanyat Belmonte a visitar institucions com la Policia Local. No obstant això, va dir que ho va fer a iniciativa pròpia atesa la fluida relació que tenia amb ella. L'exassessor va ser acomiadat un mes després d'haver estat contractat per la pèrdua de confiança en ell per part de l'alcalde Barcala. Encara que el comiat es va fer efectiu quan va transcendir la seua amistat i assessorament a Belmonte.

Ángel Franco, imputat

En una causa paral·lela, el fiscal anticorrupció d'Alacant ha citat a declarar dimecres de la setmana que ve l'exsenador socialista Ángel Franco. Miguel Ángel Redondo va dir que l'havia posat en contacte amb Nerea Belmonte perquè donara suport a la regidora Eva Montesinos i poder aconseguir, d'aquesta manera, que l'alcaldia d'Alacant continuara en poder dels socialistes. Un intent de compra del seu vot a canvi de la promesa de pagar-li un sou mensual de 3.500 euros i anar en la llista electoral socialista, tal com Belmonte va desvelar després del ple d'elecció del nou alcalde d'Alacant després de la dimissió del socialista Gabriel Echávarri, que té dues causes obertes.

També et pot interessar

stats