Internet es rebel·la contra la reforma del ‘copyright’

Les grans plataformes i els usuaris s’uneixen en la protesta contra la llei aprovada aquest dimarts pel Parlament Europeu.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Un dels temes del dia que més ha revolucionat les xarxes aquest dimarts ha sigut l’aprovació en el Parlament Europeu de la llei sobre la reforma del ‘copyright’.

En contra d’aquesta normativa, la plataforma d’activistes Salvar Internet va llançar una petició de recollida de signatures en Change.org i a hores d’ara ja se n’han aconseguit més de 5 milions.

A més, les etiquetes #savetheinternet i #Article13, en referència a un dels articles més polèmics de la norma, han sigut durant tot el dia ‘trending topic’ en Twitter en l'àmbit global. Els mems i gifs fent paròdia sobre el tema han inundat la xarxa.

D’altra banda, companyies com ara Google també s’hi han queixat i de fet han creat una plataforma en la qual demanen un internet lliure i obert.

Pàgines com ara Softcatalà també han expressat el seu descontentament i han decidit sumar-se a la protesta bloquejant l’accés al seu lloc web durant tot el dia de hui.

També et pot interessar

stats