Interior aïlla totes les presons i prohibeix permisos i comunicacions

Marlaska ha subratllat el civisme de la ciutadania i ha ressaltat la pràctica absència d'incidents ressenyables en el primer dia de l'estat d'alarma.

Interior aïlla totes les presons i prohibeix permisos i comunicacions
Interior aïlla totes les presons i prohibeix permisos i comunicacions

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat que ha dictat una orde perquè Institucions Penitenciàries aïlle totes les presons espanyoles. Es prohibeixen així els permisos d'eixida i també les comunicacions, encara que, en compensació, es potenciaran les telefòniques.

Marlaska ha subratllat la pràctica absència d'incidents ressenyables en el primer dia de l'estat d'alarma per la pandèmia del coronovairus i ha ressaltat el civisme de la ciutadania, que, segons ha dit, ha tingut un comportament "encomiable".

En el marc de les presons, Interior ja havia restringit les comunicacions en tots els centres perquè es realitzaren per locutori, obligant també a controls sanitaris a la tornada de presó després de permisos.

Des d'aquest diumenge s'han suspés tota mena de permisos ordinaris i d'eixides, encara que els centres penitenciaris ampliaran el nombre de telefonades que els interns tenen autoritzades amb familiars i advocats.

El ministre ha aprofitat la intervenció per a agrair la col·laboració ciutadana i també de la població reclusa i dels funcionaris de presons, que estan mostrant "una sensibilitat màxima". El ministre ha dit que no hi ha "incidents ressenyables" a les presons i que "la prioritat és protegir la salut dels interns i els treballadors".

Finalment, Marlaska ha recordat que tots els serveis d'intervenció en emergència i Protecció Civil també han quedat a les ordes d'Interior. Per això, dilluns es reuneix el comité estatal de coordinació de protecció civil amb presència de totes les comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats