Els interins protesten pel resultat de les adjudicacions de juliol

Els sindicats afirmen que les adjudicacions han deixat sense plaça centenars d'interins amb molts anys d'antiguitat.

Els mestres d'infantil i primària han protestat a la seu del Consell a Alacant pel resultat de les adjudicacions de juliol
Els mestres d'infantil i primària han protestat a la seu del Consell a Alacant pel resultat de les adjudicacions de juliol

Els professors interins s'han concentrat a València i Alacant per a exigir a la Conselleria d'Educació que oferisca vacants del cos de professors i poder garantir així la continuïtat del professorat interí no adjudicat al juliol. A més, els mestres d'infantil i primària han protestat pel resultat de les adjudicacions de juliol, que han deixat sense plaça centenars d'interins amb molts anys d'antiguitat. Les concentracions han sigut convocades pel Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) i la Coordinadora de Professorat Interí (CPI).

Les protestes han tingut lloc a la seu de la Conselleria a València i la seu del Consell a Alacant, les dos com a continuació de les accions iniciades el 3 d'agost per a exigir solucions a la problemàtica del professorat interí del cos de mestres que no va tindre adjudicació al juliol, detalla STEPV en un comunicat.

El STEPV ha definit com a “massacre” les adjudicacions de professors interins del mes de juliol, per “la combinació de les oposicions massives, la repetició de centre i el requisit del B2 d'anglés”. Segons el comunicat del sindicat, “en molts casos ha suposat una autèntica rebaremació de les borses que ha deixat centenars d'interins amb molts anys de serveis prestats sense plaça per al curs que ve”.

En declaracions a El matí À Punt, el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, ha afirmat: "Els interins amb tres o més anys d'antiguitat hagueren tingut vacant si hagueren demanat totes les places disponibles". També ha assegurat: "tots tindrien hui treball", encara que entén les situacions personals de cadascú i que alguns interins preferisquen una plaça prop de la seua residència.

A més, Soler ha indicat que el 5 de setembre tindrà lloc el procés d'adjudicació de setembre amb 1.200 places, 400 de primària i 800 de secundària. Els sindicats confien que la convocatòria de noves places siga suficient per a poder absorbir el professorat interí que encara no està treballant.  

Errades informàtiques

El sindicat STEPV també s'ha queixat de les errades informàtiques que hi hagué en els llistats de la borsa dels docents interins després de l'adjudicació de les places al juliol. 

Segons la Conselleria d'Educació "es van cometre errors informàtics, però una vegada constatats es resolen". Així s’ha rectificat i s’ha informat telefònicament als interessats per a fer-los saber que els han assignat una plaça entre el conjunt de les peticions que van fer.

En canvi, STEPV ha afirmat en un manifest: "volem desmentir que la Conselleria estiga solucionant tots els casos en què hi ha hagut errades en adjudicacions, ja que tenim constància de moltes persones afectades a qui la Conselleria no ha telefonat per a resoldre-los-ho".

Moratòria de quatre anys

La Conselleria d'Educació va publicar en agost l'orde que estableix un període transitori de quatre anys, fins a setembre de 2022, perquè els interins puguen obtindre la capacitació en valencià.

D'aquesta manera, la Generalitat va rectificar i va permetre que els professors interins sense capacitació en valencià pogueren treballar a les aules. Però els interins es queixen perquè aquesta rectificació es va produir després de les adjudicacions de vacants de juliol. 

També et pot interessar

stats