Institucions Penitenciàries investigarà el vídeo de Junqueras, Romeva i Forn a la presó d'Estremera

Jutges per la Democràcia demana l'obertura d'un expedient per la filtració del vídeo.

Oriol Junqueras ofereix una xarrada a la pressó
Oriol Junqueras ofereix una xarrada a la pressó / Ara.cat

El diari Ara ha publicat en el seu web un vídeo amb imatges dels exconsellers catalans Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn a la presó d'Estremera, a Madrid, on ja fa set mesos que estan. La filtració del vídeo, que sembla gravat amb una càmera oculta, ja ha generat polèmica.

El vídeo mostra imatges del dia a dia a la presó d'Estremera. En una de les seqüències, Oriol Junqueras ofereix una xarrada sobre filosofia grega a un grup de reclusos, entre ells Romeva.

En altres imatges veiem Forn escrivint, i l'interior de les cel·les, amb el bany inclòs. D'altres mostren Junqueras fregant el terra o jugant a tenis.

El vídeo ha generat polèmica, perquè els mòbils i les càmeres estan prohibides a la presó. El diari Ara no ha indicat la procedència del vídeo.

Familiars, advocats, companys dels polítics i l'associació de magistrats Jutges per la Democràcia ja ha demanat una investigació a Institucions Penitenciàries. Diuen que la gravació s'ha obtingut sense permís, i és una intromissió en el dret a l'honor.

També et pot interessar

stats