Les institucions pacten ajudes de 160 milions d'euros per als autònoms i empreses

Es calcula que aproximadament uns 136.000 treballadors es veuran beneficiats per les “ajudes parèntesis”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió interdepartamental
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió interdepartamental / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat el pla d'ajudes econòmiques que ha pactat amb les institucions de les tres províncies de la Comunitat Valenciana i que estaran destinades als sectors més castigats per la pandèmia i els que més han patit les restriccions per tal d'evitar un major nombre de contagis.

Entre les principals accions, el pla estableix les “ajudes parèntesis”, dotades amb 160 milions d'euros i que coordinen les administracions autonòmiques, provincials i municipals per a donar una resposta adequada a les empreses i autònoms que travessen moments molt complicats. La Generalitat aportarà 62,5% del total d’ajudes; les diputacions, el 22,5%, i els ajuntaments, 15%.

Així, les diputacions contribuiran amb 36 milions, de manera proporcional al nombre d'autònoms, empreses i treballadors que tinguen a la seua província, i 24 milions posaran els ajuntaments. Aquests últims, de fet, seran els encarregats de gestionar i repartir les ajudes.

La quantia de cada ajuda serà de 2.000 euros per autònom o empresa amb menys de 10 empleats que s'incrementarà en 200 euros per cada empleat a càrrec seu; el que fa que en total a les empreses i autònoms dels municipis de la província d'Alacant els correspondran 65,36 milions, als de Castelló 18,63, i als de València 76 milions. Es calcula que aproximadament es beneficiaran uns 45.000 autònoms i 23.000 empreses i englobarà vora uns 136.000 treballadors.

Concretament, els sectors als quals aniran dirigits són els hotels i altres tipus d’allotjaments, els allotjaments turístics, els càmpings i aparcaments de caravanes, restaurants i establiments de menjar, els negocis de menjar preparat per a esdeveniments així com tota la resta de serveis de restauració i oferta de menjar, els establiments de venda de begudes, les activitats d'exhibició de cine, les activitats de les agències de viatges, els operadors turístics i altres serveis de reserva, els negocis d'organització de convencions i fires, les arts escèniques, les activitats auxiliars a les arts escèniques, les activitats de gestió de sales d'espectacles, les de gestió d'activitats esportives, les activitats de clubs esportius, gimnasos, parcs d'atraccions i altres activitats recreatives i d'entreteniment.

També et pot interessar

stats