La Inspecció de Treball investigarà el frau en els fixos discontinus

Yolanda Díaz ha anunciat que la setmana que ve començarà una campanya per a detectar casos

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, en el Congrés dels Diputats
La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, en el Congrés dels Diputats / Efe

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat que la setmana que ve començarà una campanya de la Inspecció de Treball per a investigar el possible frau en els fixos discontinus.

En resposta a una pregunta plantejada per la diputada popular Carmen Navarro aquest dimecres en el ple del Congrés dels Diputats, Díaz ha assegurat que "el preocupa molt" el frau que es puga estar cometent en relació amb els fixos discontinus.

Per això, ha anunciat aquesta campanya de la Inspecció de Treball i ha recordat que la reforma laboral ha incrementat l'import de les sancions, que en el seu grau màxim han passat de 8.000 a 10.000 euros, i ha individualitzat la seua aplicació per cada treballador en lloc de per empresa.

La ministra ha deixat clar que el fix discontinu és un contracte indefinit, que "no és de caràcter temporal" perquè gaudeix de plenitud de drets, té totes les proteccions del contracte ordinari, idèntica protecció per acomiadament, genera antiguitat i, en cas de ser acomiadat, és exactament igual que l'ordinari.

"Està pensat per a abordar l'estacionalitat", ha dit Díaz, de manera que "els sectors estacionals poden abordar-se des de contractes estables".

Navarro, per part seua, ha demanat a la ministra "menys triomfalisme per a tant de maquillatge" i ha assenyalat que tota l'ocupació pública creada és temporal i que, dels contractes indefinits firmats a l'abril, el 60% eren a temps parcial i el 35%, fixos discontinus.

També et pot interessar

stats