Iniciativa i Bloc fan balanç del 28A i el 26M

Creuen que han aconseguit bons resultats tot i la desfavorable conjuntura política.

Mireia Mollà, d'Iniciativa (esquerra) i Àgueda Micó, del Bloc (dreta)
Mireia Mollà, d'Iniciativa (esquerra) i Àgueda Micó, del Bloc (dreta)

Iniciativa del Poble Valencià i el Bloc, dos dels partits que componen Compromís, s'han reunit aquest dissabte per a fer balanç dels dos processos electorals. Les dues formacions han coincidit a assenyalar que, tot i que la conjuntura política no era favorable, per l'avançament de les eleccions autonòmiques al 28 d'abril, han aconseguit uns bons resultats i s'han consolidat com una força imprescindible a la Comunitat Valenciana. 

Tot i perdre vots, han obtingut més regidors que en l'anterior legislatura i són clau en la formació del govern central, del Consell i de molts ajuntaments al llarg del territori. La coportaveu d'Iniciativa, Mireia Mollà, ha reivindicat la importància de Compromís com a "força referent" en el territori valencià i ha situat el repte de futur de la formació en ser capaç de sumar "per a canviar la política en l`àmbit estatal i europeu". "Tenim el repte de fer de Compromís una eina útil", ha dit. 

Carles Mulet, proposat senador territorial

En Compromís asseguren que són l'única força que defendrà els interessos valencians a Madrid, tant al Congrés com al Senat. Iniciativa ha aprovat aquest matí proposar Carles Mulet com a senador territorial per Compromís. "Som l'únic partit que ha estat en el dia a dia de la problemàtica valenciana, posant una agenda valenciana damunt de la taula", ha assegurat Mulet. 

El Bloc també ha aprovat l'acord al qual s'ha arribat amb la resta de forces del Botànic per a la constitució dels ajuntaments i que recull que els socis donaran suport a la candidatura dels tres que hagen tret més vots en les urnes. 

També et pot interessar

stats