La inhabilitació d’Artur Mas acaba aquest diumenge en plena reordenació de JxCat

L’expresident ha assegurat que “per voluntat pròpia” no es presentarà en una llista electoral.

L’expresident català Artur Mas, en una imatge d’arxiu
L’expresident català Artur Mas, en una imatge d’arxiu / David Zorrakino (Europa Press)

La inhabilitació per a ocupar un càrrec públic de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, acaba aquest diumenge. Això passa en plena reordenació de l’espai de JxCat, qüestió que Mas segueix atentament i que ha explorat amb el també expresident i ara eurodiputat Carles Puigdemont.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va condemnar Mas a dos anys d’inhabilitació per desobediència en organitzar la consulta del 9N de 2014. El Tribunal Suprem va rebaixar la pena a un any i un mes.

El gener de 2018, Mas també va anunciar la seua renúncia a la presidència del PDeCAT, una decisió que va acordar mesos arrere amb l’executiva del partit, molt crítica actualment amb la línia de Puigdemont.

L’expresident convergent ha assegurat que “per voluntat pròpia” no es presentarà en una llista electoral i ha afegit que no és la seua prioritat. Des de juny de l’any passat, Mas s’ha reunit oficialment en dues ocasions amb Puigdemont a Brussel·les per a perfilar una fórmula que agrupe el PDeCAT, la Crida i els independents en un mateix espai polític.

Eleccions catalanes imminents i taula de diàleg

Les eleccions autonòmiques catalanes, convocades després d’aprovar els pressupostos del 2020, se celebraran a partir de l’11 de maig.

Aquesta convocatòria estarà marcada per la taula de diàleg entre els governs espanyol i català, un instrument que havia reivindicat Esquerra Republicana de Catalunya amb la condició de donar suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern.

També et pot interessar

stats