Ingressa en presó el primer condemnat pel cas Emarsa

L'informàtic Sebastián García, 'Chanín', va ser condemnat a set anys per participar en el desviament de 23,5 milions.

L'informàtic Sebastián García, 'Chanín' en una imatge d'arxiu
L'informàtic Sebastián García, 'Chanín' en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Sebastián García, l'exresponsable d'informàtica de l'empresa pública Emarsa, va ingressar aquest dilluns a la presó de Terol per a complir la pena de set anys per participar en el saqueig dels fons de la depuradora de Pinedo. És el primer dels condemnats a ingressar en presó pel desviament de 23,5 milions d'euros, segons va determinar el Tribunal Superior i va confirmar el Suprem.

García, de 51 anys i de malnom Chanín, va ser condemnat com a cooperador necessari d'un delicte continuat de malversació, en concurs amb falsedat, amb l'atenuant de confessió, pel qual va rebaixar la pena sis mesos, fins als set anys a què finalment va ser sentenciat.

Després de García es preveu que en les pròximes setmanes ingressen en presó tots els condemnats amb penes superiors als dos anys, per haver esgotat els recursos judicials o tindre'n pendents de resolució altres que no detenen ja l'entrada a la presó.

L'exgerent d'Emarsa i l'exalcalde de Manises entre els principals condemnats

Entre els principals condemnats hi ha l'exgerent de l'empresa pública que gestionava la depuradora de Pinedo –la principal de València i l'àrea metropolitana– Esteban Cuesta, que haurà de complir una pena 12 anys; i l'exvicepresident de la Diputació de València, expresident d'Emarsa i exalcalde de Manises, Enrique Crespo, que va ser condemnat a 10 anys.

També es va sentenciar a nou anys de presó l'exgerent de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), dependent de la Generalitat, José Juan Morenilla i a huit anys i sis mesos a l'exdirector financer d'Emarsa Enrique Arnal.

També et pot interessar

stats