Indústria convoca el sector de l'automòbil per a enviar un missatge de tranquil·litat

La nova Llei de Canvi Climàtic contempla la prohibició de la venda de vehicles amb emissions directes de diòxid de carboni.

Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en una imatge d'arxiu
Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en una imatge d'arxiu / Europa Press

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha convocat el sector de l'automòbil a Espanya amb la finalitat d'aportar seguretat, davant l'alarma que s'ha produït en conéixer l'esborrany de la nova Llei de Canvi Climàtic, que contempla la prohibició de la venda de vehicles amb emissions directes de diòxid de carboni des de 2040.

Fonts del ministeri han assegurat que la convocatòria està prevista per a després del Consell de Ministres d'aquest divendres i han apuntat que l'objectiu és reafirmar el missatge de tranquil·litat sobre el sector que ha enviat Maroto en els últims temps.

A la trobada es convoquen els sindicats UGT i CCOO, i també a nombroses associacions de l'automòbil, amb les quals ha estat treballant el ministeri en els últims mesos per a afrontar la problemàtica i els reptes de futur del sector.

La trobada servirà per a revisar el contingut de l'esborrany de la Llei de Canvi Climàtic, en el qual s'arreplega la intenció que per a 2040 no es puguen vendre a Espanya cotxes de gasolina, dièsel, de gas i híbrids, i que des de 2050 tampoc puguen circular.

Des del departament d'Indústria defensen que la intenció de la reunió és reafirmar l'aposta del Govern pel sector de l'automoció, encara que han assenyalat que el procés de descarbonització s'està duent a terme en aquesta línia en altres països, principalment a Europa.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha assegurat que a Espanya es produeixen únicament quatre tipus de vehicles elèctrics, per la qual cosa cal actuar “de pressa”. En cas contrari, han afirmat, “perdrem el lideratge que ara tenim en el sector de l'automòbil a Espanya i a Europa”.

També et pot interessar

stats