Indústria anuncia un fons de 10.000 milions per a reactivar el sector de l'automòbil

La mobilitat sostenible i segura o l'ús d'hidrogen renovable són les principals iniciatives.

La planta de producció de vehicles de Ford Almussafes en una imatge d'arxiu
La planta de producció de vehicles de Ford Almussafes en una imatge d'arxiu

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha anunciat aquest dilluns la mobilització d'uns 10.000 milions d'euros durant els pròxims tres anys per a reactivar el sector de l'automoció, el que suposa un 14% del fons de recuperació Next Generation EU, una prestació provinent de la Unió Europea per a contribuir al finançament de projectes en la línia de la transformació digital, la reindustrialització i el pacte verd en favor de les energies netes.

Concretament, la ministra ha explicat que aquesta mesura entra dins d'un pla de xoc com una de les principals iniciatives de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans amb un pressupost de més de 6.000 milions. També destaca un mesura que pretén implementar l'ús de l'hidrogen renovable que mobilitzarà uns 1.500 milions; així com una altra línia de suport per a projectes estratègics per a la transició industrial dotat amb uns 1.200 milions d'euros.

Aquesta mesura suposarà una gran injecció per a plantes com la d'Almussafes. La fàbrica de Ford va anunciar al setembre l'acord per a la producció del nou motor 2.0 GDI del model Transit Connect destinades al mercat americà. La concessió estarà vigent fins a l'any 2024 i suposarà una injecció d'uns 10 milions de dòlars per a la planta, uns 8,5 milions d'euros.

També et pot interessar

stats