Indignats amb Renfe considera insuficients les mesures del govern espanyol per a la xarxa de rodalies

La plataforma tornarà a concentrar-se a València el 7 de març, perquè creu que el pla del Ministeri és improvisat.

Indignats amb Renfe considera insuficients les mesures del govern espanyol per a la xarxa de rodalies
Indignats amb Renfe considera insuficients les mesures del govern espanyol per a la xarxa de rodalies

La plataforma Indignats amb Renfe opina que el pla de xoc que ha proposat el Ministeri a través del secretari d’Estat de Transports, Pedro Saura, és insuficient per a millorar del servei de rodalies i mitjana distància. Per això la plataforma torna a convocar els usuaris a concentrar-se el 7 de març, a les 12:00 hores, a l’Estació del Nord de València.

En el comunicat de premsa, la plataforma Indignats expressa la decepció per les mesures que contempla el pla de xoc proposat pel Ministeri, perquè sembla que es fan d’una manera improvisada, sense avaluar en profunditat la dimensió del problema, sense contemplar l’opinió dels usuaris i els treballadors del servei. També apunten que un servei de rodalies i recorregut mitjà provoca despoblació, agreuja el problema climàtic, i dificulta la igualtat d’oportunitats i la vertebració del territori, com van expressar alguns dels representants de la plataforma en el programa La qüestió.

Fa un any que aquesta plataforma treballa amb els ajuntaments dels municipis afectats. De fet, 25 municipis ja han aprovat mocions institucionals per a reivindicar la millora del servei de rodalies. El dijous 13 de febrer va tindre lloc una reunió a Carcaixent, convocada per la plataforma Indignats, a la qual van assistir alcaldes i representants de municipis de la línia C2 (València-Xàtiva-Alcoi) per tal d’avaluar el compliment de les peticions que es proposaven en les mocions respectives. En vista que les incidències en el servei no han fet més que augmentar, els representants dels municipis assistents van arribar a l’acord unànime de treballar conjuntament amb la plataforma per tal de portar avant les accions següents:

· Sol·licitar una reunió amb la Conselleria, els responsables de Renfe i Adif de València, els representants dels municipis i la plataforma per tal d’analitzar la problemàtica i valorar les propostes del Ministeri.

· Convocar periòdicament reunions conjuntes per tal d’avaluar l’evolució de la qualitat del servei.

· Continuar les protestes i fer-se ressò en els mitjans de comunicació.

També et pot interessar

stats