Els independentistes catalans en presó mostren "serenitat" davant la proximitat del juí al Suprem

A través d'una carta també adverteixen que els actes violents perjudiquen els seus interessos.

EFE
EFE

Els líders independentistes en presó preventiva han assegurat que el juí davant el Tribunal Suprem (TS) requereix "serenitat i fermesa," i sobre la impotència que poden sentir els que observen la seua situació han dit que "de la mateixa manera que podem entendre la necessitat de desbravar la impotència [en referència als actes violents], també hem de dir clarament que això, lluny d'afavorir la nostra causa, la perjudicaria, igual que també perjudicaria els objectius polítics del país que volem".

Ho han dit en una carta enviada a diversos mitjans catalans i signada per l'exconsellera Dolors Bassa; el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell; el líder d'ERC, Oriol Junqueras; els exconsellers Joaquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull; i l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez.

 Asseguren que afrontaran el juí convençuts de la seua innocència i com una oportunitat per a denunciar el que consideren una vulneració dels seus drets civils i de les llibertats ciutadanes. "Quan declarem davant del Suprem, no renunciarem, no capitularem, no ens rendirem. Al contrari. Mantindrem el cap ben alt i parlarem clar, convençudes i convençuts plenament de la nostra innocència i de la legitimitat de les nostres accions i de les nostres conviccions ".

Han demanat una "unitat estratègica granítica, construïda sobre la premissa del respecte i la generositat", i creuen que és l'única manera d'afrontar el juí i de no cedir a la voluntat de la repressió, que busca desestabilitzar i dividir l'independentisme.

Afirmen que estan convençuts que no han comés cap delicte, i que "és aquesta plena convicció d'innocència la font de la nostra serenitat i de la nostra ambició a l'hora de situar el juí com una gran oportunitat per a denunciar les arbitrarietats i la vulneració dels drets civils i de les llibertats ciutadanes".

Insisteixen a dir que no confien que puguen tindre un juí just, i que saben que poden ser condemnats, però afirmen que els poders de l'Estat "mai podran demostrar que la seua condemna siga justa i estiga suportada per fets i proves".

300 manifestants davant el Suprem 

Al voltant de 300 persones s'han concentrat davant del Tribunal Suprem per denunciar que "no hi ha justícia" i per demanar l'alliberament dels polítics catalans independentistes presos.

Sota el lema "No hi ha justícia", aquesta concentració ha estat convocada per l'organització sobiranista Clam per la llibertat (Crit per la llibertat) i recolzada per ERC, PDeCAT, CUP, la Crida Nacional i altres associacions.

El diputat d'ERC Gabriel Rufián ha assegurat que aquesta concentració lluita contra la "regressió de l'Estat espanyol" que, segons ell, està en contra dels drets civils i ha insistit que el judici als polítics catalans serà "el mirall d'un estat venjatiu ".

"Defensar que els presos surtin no et fan independentista, et fan demòcrata", ha recalcat Rufián, igual que ha defensat la vicepresidenta del PdeCat, Míriam Nogueras.

Ella ha assegurat que "no sap a què més ha d'esperar la Unió Europea" per actuar, perquè els partits polítics mantenen, segons ha dit, el "concepte franquista de la unitat territorial" i "sembla que no els importa que aquest Estat es estigui trencant a trossos ".

També et pot interessar

stats