Les incògnites del nou Consell

Previsiblement aquest diumenge es faran públics els noms dels consellers i conselleres.

Les incògnites del nou Consell
Les incògnites del nou Consell

Al llarg d'aquest diumenge es faran públics els noms dels consellers i conselleres. Després que dijous les Corts han investit Ximo Puig president de la Generalitat, amb l'acord a què van arribar PSPV, Compromís i Unides Podem-EU per a reeditar el Pacte del Botànic, la presa de possessió del dirigent socialista tindrà lloc aquest diumenge. 

Està previst que Puig anuncie després els membres del nou Consell però es desconeix si ho farà amb una compareiença pública  Tot i això, el cap del Consell ja ha avançat que hi haurà pocs canvis i que la majoria repetirà cartera. Les incògnites, per tant, es redueixen a la Conselleria d'Agricultura, la d'Obres Públiques, i la d'Universitats i Innovació, un dels departaments de nova creació. 

Dotze conselleries 

El pacte que han signat els tres socis preveu un Consell amb dotze conselleries (dues més que la legislatura passada), de les quals el PSPV en tindrà sis (una més), Compromís, quatre (una menys) i Unides Podem-EU s'estrena amb dues: Qualitat Democràtica, Participació i Administració Pública, que quedarà en mans de la líder d'Esquerra Unida, Rosa Pérez; i Habitatge i Sostenibilitat Energètica Habitacional, una conselleria que encapçalarà Rubén M. Dalmau i que tindrà rang de vicepresidència. 

A hores d'ara sembla prou clar que, entre els socialistes, repetiran Vicent Soler com a conseller d'Hisenda; Gabriela Bravo com a consellera de Justícia i Interior, i Ana Barceló tornarà a ocupar Sanitat. No està clar qui estarà al capdavant d'Obres Públiques i Vertebració del Territori, ja que l'anterior titular, María José Salvador, ocupa la vicepresidència primera en la mesa de les Corts. Diverses veus apunten que podia fer-se càrrec de la conselleria Manolo Mata, portaveu dels socialistes en les Corts. Tampoc se sap qui es farà càrrec d'Universitats i Innovació. 

També et pot interessar

stats