Imputen Pere Fuset per la mort d’un treballador en el muntatge dels Concerts de Vivers de 2017

El regidor de l’Ajuntament de València haurà de comparéixer l’11 de gener de 2019 per a aclarir els fets.

Imatge d'arxiu del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset
Imatge d'arxiu del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset

El jutjat d’instrucció número 18 de València ha imputat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, per la mort d’un treballador en el muntatge de les graderies dels Concerts de Vivers de 2017.

Tal com ha avançat el programa À Punt Directe, Fuset haurà de comparéixer en el jutjat l’11 de gener de 2019 per a aclarir els fets.

Tot i que els fets van ocórrer el 27 de juny, l’Ajuntament ho va oficialitzar dies després, el 3 de juliol, després de la mort de l’operari.

Des del Partit Popular, el portaveu al consistori, Eusebio Monzó, va criticar la “descoordinació” de l’Ajuntament de València així com l’“apagada informativa” per a ocultar l’accident durant diversos dies.

Multa a l’Ajuntament per un “fet administratiu” pels concerts

El passat 15 de novembre es va conéixer que la Inspecció de Treball va imposar una sanció de 40.986 euros a l'Ajuntament de València pel muntatge d'aquestes graderies dels concerts de la fira de juliol de l'any 2017.

Des del consistori han assegurat que “la sanció es produeix només per una divergència tècnica d'interpretacions sobre un fet administratiu”, ja que “els tècnics municipals entenen que la contractació de muntatges, com el de l'escenari, és una prestació de serveis”. Mentrestant, “la Inspecció de Treball considera que es tracta d'una obra de construcció”.

També et pot interessar

stats