Imputen el germà de Ximo Puig i el director general de Política Lingüística per malversació

La causa s'obri arran d'una querella del PPCV i estan citats a declarar davant del jutge el pròxim 10 de desembre.

Foto de portada: Francis Puig

El jutjat d'instrucció número 4 de València ha citat a declarar com a investigats el germà del president de la Generalitat, Francisco Javier Puig, i el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, en el marc d'una causa per prevaricació oberta arran d'una querella que va presentar el PP.

Segons consta en una provisió d'aquest jutjat, Francisco Javier Puig i Rubén Trenzano hauran de comparéixer davant el jutge el pròxim 10 de desembre a les 9:30 hores.

La querella que ha originat el procediment judicial està signada per la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, i reclama que s'investigue si la concessió de subvencions per al foment del valencià a les empreses del germà de Ximo Puig podrien ser constitutives dels delictes de prevaricació, malversació i frau.

Comunicació dels Ports defén la legalitat de les ajudes

Comunicació dels Ports ha defés la legalitat de les ajudes rebudes per a la promoció del valencià i ha assegurat que així ho explicarà "en totes les instàncies que siguen oportunes". Al mateix temps ha manifestat que defendrà també el seu "bon nom” en totes les instàncies efectuades pel Partit Popular “que s'aboquen cap a l’entitat o qualsevol professional que la integre".

El síndic del PSPV creu que hi ha persecució contra Puig

 Manolo Mata, síndic del PSPV a les Corts, ha valorat la imputació en una entrevista a l’informatiu 20H NTC, sobre la qual creu que “al final, tot se solucionarà”. Mata ha apuntat que les ajudes impulsen el valencià en una “terra hostil on no arriben els grans mitjans de comunicació”. 

A més, el síndic socialista ha manifestat que creu que hi ha una una “persecució brutal” contra Ximo Puig. 

Segons han assegurat en un comunicat, Comunicació dels Ports va concórrer a les subvencions per al foment del valencià per a mitjans de comunicació social “aportant-hi tota la documentació preceptiva i complint tots i cadascun dels requisits establits en la normativa de la Conselleria".

També et pot interessar

stats