Imputats els nou alts càrrecs contractats pel PSPV i Compromís en Divalterra

Hi ha dos candidats socialistes a les alcaldies de l'Alqueria de la Comtessa i Rocafort; i el número 2 de Compromís a Silla.

VÍDEO | Imputats els nou alts càrrecs contractats pel PSPV i Compromís en Divalterra

El PPCV ha exigit aquest dimecres a Ximo Puig i a Mónica Oltra que aparten de les llistes municipals els candidats socialistes i de Compromís imputats en el cas que investiga suposades irregularitats en l'empresa pública Divalterra, depenent de la Diputació de València.

En un comunicat, la sotssecretària general del PPCV, Elena Bastidas, ha dit que Puig i Oltra “no poden continuar mirant cap a un altre costat i donant cobertura als presumptes corruptes dels seus partits en les llistes electorals".

PSPV: “En quatre anys ningú ha quedat acusat de robar”

Per la seua banda, el sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha lamentat l'"ofensiva del PP" en un intent d’"implicar gestors del PSPV, Compromís i Podem" en relació amb el cas Divalterra, i ha assegurat que "no estem davant de casos de corrupció".

"No dic que alguna no tinga transcendència penal, però tenim la tranquil·litat que en quatre anys en cap administració no han acusat a ningú de robar, de quedar-se els diners, d'haver de pagar milions d'euros d'indemnització, d'escórrer els ciutadans o de finançar-se il·legalment", ha afegit.

Compromís assenyala que “sempre actua amb contundència” 

El portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha recalcat que el seu partit "sempre ha actuat amb contundència en aquest tipus de qüestions" i "ha apartat de la primera línia les persones implicades en casos de corrupció o que no són explicables".

Sobre aquest cas, ha aclarit que no ha tingut temps de llegir la providència perquè estava reunit, però ha recordat que Compromís "sempre ha apartat de la primera línia les persones implicades en casos que no són explicables". Per això, "si és un cas inexplicable i de corrupció, demanem que aquestes persones s'aparten de la primera línia".

En aquesta línia, ha recalcat que des de Compromís "sempre" han dit que "ningú està mai per damunt del projecte i la justícia dirà", ha postil·lat.

Noves imputacions

Els nou directius contractats pel PSPV i Compromís en Divalterra hauran de declarar com a investigats en el marc del cas Alqueria. Entre aquests hi ha dos candidats del PSPV a les alcaldies de l'Alqueria de la Comtessa i Rocafort, Voro Femenia i Víctor Jiménez, respectivament.

Aquests nou directius hauran de declarar en el jutjat d'instrucció número 9 de València en dos torns. El 3 de juny serà el de Pau Pérez, José Luis Melero, María Soledad Torija i Raúl Ibáñez, mentre que Manuel Carot, Miguel Ángel Ferri, Voro Femenia, Víctor Jiménez i Lucas Ferrando estan citats per al dia 7.

Amb aquestes imputacions s'amplia la llista dels investigats en el cas Alqueria, capitalitzats per Jorge Rodríguez i cinc membres del seu equip assessor més pròxim. Aquesta investigació ha acabat amb la decisió de Rodríguez de deixar el PSPV i presentar-se a l’alcaldia d’Ontinyent amb una llista independent. Ara caldrà veure si el partit adopta alguna decisió respecte a Femenia i Jiménez només 11 dies abans de les eleccions.

D'altra banda, José Luis Melero és també el número 2 de la llista municipal de Compromís a Silla, mentre que Raúl Ibáñez és portaveu de la coalició a Sueca, però no repeteix en la candidatura municipal per al 26 de maig.

Als citats se'ls atribueixen suposats delictes de prevaricació i malversació per la contractació d'alts directius en Divalterra en contra d'informes jurídics que assenyalaven irregularitats.

També et pot interessar

stats