Imputats dos alts càrrecs de l'exministra Beatriz Corredor

Se'ls investiga per adjudicacions del Ministeri d'Habitatge a l'empresa valenciana Crespo Gomar.

Beatriz Corredor, en la seua època de ministra
Beatriz Corredor, en la seua època de ministra / EFE

La jutgessa d'instrucció número 24 de Madrid ha imputat dos alts càrrecs de l'època en què Beatriz Corredor era ministra d'Habitatge en el govern Zapatero. Es tracta de Marcos Vaquer, que era el subsecretari del ministeri, i de Nicolás Mateos, qui fou cap del gabinet de la ministra.

La imputació es produeix per possibles irregularitats en l'adjudicació, l'any 2009, d'un contracte de publicitat a l'empresa valenciana Crespo Gomar. El contracte, segons l'acte de la jutgesa María de las Mercedes Pérez, correspon a les accions de publicitat institucional del Pla d'habitatge 2009-2012, i hauria tingut un preu de 126.000 euros.

La investigació se centra en alts càrrecs de l'època de Beatriz Corredor al ministeri, però apunta al possible finançament irregular del PSPV i del Bloc.

La qüestió de l'adjudicació de contractes a l'empresa Crespo Gomar afecta set funcionaris del ministeri relacionats amb el procediment administratiu d'adjudicació de contractes.

Abans que es fera càrrec del cas el jutjat 24 d'instrucció de Madrid, un jutjat de València havia obert ja investigacions. Aquest jutjat es va inhibir a favor dels de Madrid, Benidorm i Gandia.

Les investigacions també afecten els ministeris de Sanitat i de Medi Ambient en l'època que eren dirigits pels socialistes Bernat Sòria i Cristina Narbona.

També et pot interessar

stats