Imputat un professor del màster de Pablo Casado per prevaricació administrativa

Un altre alumne del màster reconeix que també va obtindre el títol sense fer treballs ni anar a classe.

El catedràtic de la URJC Pablo Chico
El catedràtic de la URJC Pablo Chico / Europa Press

La titular del jutjat d’instrucció número 51 de Madrid ha decidit imputar per un delicte de prevaricació administrativa el catedràtic de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) Pablo Chico de la Cámara en la peça separada sobre el màster de dret autonòmic que va cursar el president del PP, Pablo Casado, durant 2008-2009.

Es tracta del docent que va demanar que es canviara la nota d’una de les assignatures a l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes dos anys després d’haver cursat el màster de dret autonòmic, és a dir, el mateix que va fer Pablo Casado, però el 2012. 

La decisió de la magistrada, que s’ha fet pública després d’escoltar la declaració del professor, es produeix l’endemà que una de les companyes del màster de Casado, María Mateo Feito, reconeguera en el jutjat que Chico va qualificar una de les seues assignatures sense presentar-se a exàmens ni fer cap treball. 

El catedràtic, que de fet estava citat aquest divendres per a declarar en la peça que investiga el màster de Cifuentes, ha negat els fets i ha afirmat que no va fer classe en el màster de Casado durant l’època en què estudiava Feito (2008-2009). 

Davant la divergència de versions existents, la magistrada ha optat per afegir una nova imputació a Chico pel tipus penal de prevaricació administrativa. Com que ja estava investigat en el cas màster de Cifuentes, Pablo Chico s’enfronta ara a una doble imputació. 

Canvi de la nota de Cifuentes

Pel que fa a la peça central del cas, el màster de Cifuentes, sobre la qual compareixia hui davant la jutgessa, el catedràtic de la URJC ha manifestat que va fer el canvi de nota en l’expedient de l’expresidenta a petició de la funcionària Amalia Colange. 

Segons el seu relat, Colange va informar-li que hi havia una alumna del màster amb una qualificació equivocada i, per això, el professor Pablo Chico va sol·licitar la petició del canvi per escrit. Justament, en una de les compareixences que va fer abans de veure’s forçada a dimitir, Cifuentes va mostrar un correu electrònic del professor en què instava a fer una modificació de la nota d’una assignatura, de manera que passava de no presentat a notable, per un error de transcripció en les actes. 

Fonts jurídiques han indicat que el catedràtic ha insistit durant l’interrogatori d’aquest divendres que no sabia qui era Cifuentes i qualifiquen com a “inversemblant” el relat sobre el canvi de la nota.

Un altre alumne reconeix l’obtenció del títol sense anar a classe

Un altra de les cites judicials prevista per a hui en el marc del cas màster era la d’Àlvaro Morente, antic estudiant de la titulació que oferia l’Institut de Dret Públic i que van cursar tant Cifuentes com Casado i que compareixia en qualitat d’investigat. Aquest ha reconegut davant la magistrada que també va obtindre el títol sense lliurar treballs ni anar a classe, igual que ja va confessar ahir dijous una altra de les companyes de promoció del president del PP, María Dolores Cancio.

Cancio va declarar ahir junt amb dos companyes més del màster que suposadament van obtindre el diploma en les mateixes condicions que el líder del PP, María Mateo Feito i Alida Mas, és a dir, sense assistir a classe o amb moltes assignatures convalidades. La titular del jutjat número 51 de Madrid va imputar a totes tres per prevaricació administrativa.

Aquest moviment serà determinant per a enviar al Tribunal Suprem la causa del màster obtingut per Pablo Casado durant el curs 2008-09. La jutgessa no pot imputar-lo perquè està aforat, però fonts jurídiques apunten la possibilitat d’enviar una exposició raonada al Suprem. La magistrada ja va demanar al Congrés que certificara la condició de diputat de Pablo Casado, pas previ habitual per a traslladar la causa a l’alt tribunal per a investigar els aforats.

També et pot interessar

stats