Imputades dues ex-alts càrrecs de Zapatero pel finançament del PSPV

Són l'exdirectora general de Consum i candidata a l'alcaldia d'Alacant, Etelvina Andreu, i l'exsubsecretària de Sanitat i Consum, Consuelo Sánchez.

Etelvina Andreu amb Jose Luis Rodríguez Zapatero en un acte en 2007
Etelvina Andreu amb Jose Luis Rodríguez Zapatero en un acte en 2007 / EFE

El jutjat d'instrucció número 43 de Madrid ha citat a declarar com a investigades l'exdirectora general de Consum i candidata a l'alcaldia d'Alacant, Etelvina Andreu, i l'exsubsecretària de Sanitat i Consum, Consuelo Sánchez, en el marc d'una investigació per prevaricació i malversació en un concurs de publicitat del Ministeri de Sanitat en la campanya de 2008. Les dues antigues alts càrrecs del govern de José Luis Rodríguez Zapatero estan citades per al pròxim 21 de maig, juntament amb huit components de la mesa de contractació d'aquella campanya.

El jutjat investiga si aquest concurs de publicitat, que va tindre un import de 184.138 euros, va servir per a finançar de manera il·legal el PSPV i el Bloc. La investigació prové del jutjat d'instrucció número 21 de València, que es va declarar no competent per a indagar-hi perquè els presumptes delictes no s'haurien comés a València, motiu pel qual es va inhibir en favor dels jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid.

Segons el jutjat de València que va iniciar les investigacions, les adjudicacions presumptament fraudulentes van tindre com a beneficiària l'agència de comunicació Crespo Gomar. Aquesta empresa hauria treballat en l'organització del congrés regional del PSPV en el qual va ser triat Jorge Alarte com a secretari general, i també en les campanyes municipals d'Etelvina Andreu a Alacant i Juan María Calles a Castelló el 2007.

A més dels contractes d'Habitatge i Sanitat, s'investiguen altres adjudicats a empreses del mateix grup de comunicació des dels consistoris de Gandia i Benidorm sota governs socialistes i amb el Ministeri de Medi Ambient a través de les empreses públiques Acuamed i Aigües del Xúquer.

També et pot interessar

stats