Impulsen una coalició nacional d’esquerra per a les eleccions europees

Formacions polítiques de tot Espanya, entre elles Compromís i Verds País Valencià s'uneixen per a fer front a la ultradreta a Europa.

En la reunió, que s’ha fet a la seu de Compromís a València, han participat membres de diferents partits d'Espanya
En la reunió, que s’ha fet a la seu de Compromís a València, han participat membres de diferents partits d'Espanya / Compromís

Diferents formacions polítiques de tot Espanya s’han reunit aquest divendres per a treballar en la conformació d'una llista plural per a les eleccions europees de 2019. L’objectiu de la reunió ha sigut negociar aquesta possible coalició, definir-ne el nom i organitzar-se davant de les pròximes eleccions europees i reeditar així la Primavera Europea de 2014.

En la trobada, que s’ha fet a la seu de Compromís a València, han participat membres de Més per Mallorca, En Marea, Equo Andalusia-Iniciativa Andalusia o Esquerra Andalusista, que no van estar en l’última coalició, juntament amb Compromís, Chunta Aragonesista, Nova Canàries, Partit Castellà, Unitat del Poble Lleonés, Coalició Caballas i Verds País Valencià, entre altres.

La principal motivació d’aquesta coalició és apostar per una Europa social que actue com a “mur de contenció” davant de “l’amenaça de la ultradreta”, tal com han explicat representants d’aquestes formacions durant la reunió.

La cosecretària d'Organització de Compromís, Amparo Piquer, ha explicat que és “una primera reunió de treball” per a reeditar la coalició europea de fa cinc anys amb una “coalició plurinacional, d'esquerra, progressista, feminista i ecologista amb organitzacions de tot l'estat espanyol”.

Primers sondejos sobre l'hemicicle europeu

Segons la primera projecció d'escons publicada aquest dilluns pel Parlament Europeu, el PSOE guanyaria les eleccions europees i aconseguiria 16 escons de l’Eurocambra, que en la pròxima legislatura en tindrà 705.

També et pot interessar

stats