Illueca desafia les enquestes que el deixen fora de les Corts: "Hi ha un intent d'instal·lar un marc de vot útil"

El candidat a la presidència de la Generalitat d'Unides Podem-Esquerra Unida considera que "els mitjans de comunicació estan intervenint en la campanya electoral"

Héctor Illueca, candidat a la presidència de la Generalitat per Unides Podem, durant una entrevista
Héctor Illueca, candidat a la presidència de la Generalitat per Unides Podem, durant una entrevista / Europa Press

El candidat a la presidència de la Generalitat per Unides Podem-Esquerra Unida, Héctor Illueca, confia en la possibilitat de la confluència de repetir o fins i tot millorar els huits escons obtinguts en les eleccions de 2019, però considera que "els mitjans de comunicació estan intervenint en la campanya electoral" mitjançant "tertúlies, enquestes, i titulars acuradament triats". "Hi ha un evident intent d'instal·lar un marc de vot útil", ha manifestat.

El també vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge ha assenyalat que "la clau" és "fer un esforç per a mobilitzar la base social de totes les forces polítiques" que comparteixen el govern. També ha lamentat els resultats de les enquestes del CIS: "Em preocupa molt més la manipulació de les enquestes per part del CIS. Illueca considera que l’organisme “ha fregat la corrupció directament arrabassant vots a Unides Podem en les seues conclusions i en les seues dades”.

A més, ha incidit en la necessitat de "canviar la correlació de forces" dins de l'executiu valencià amb major pes per a UP-EU. "Cada vegada que es produeix un avanç, que es planteja una mesura que afecta les estructures de poder, es planteja el mateix esquema: Unides Podem treballa per a fer-la avançar i portar els canvis una miqueta més lluny i xoca insistentment amb el PSOE".

La llei d’habitatge, al centre del debat

Sobre l'àrea que dirigeix, Habitatge, ha assenyalat que "és molt positiu que s'haja convertit en un tema de la campanya" i ha dit sentir-se “còmode” en aquesta tessitura. Per a Illueca, en aquestes eleccions concorren "les dues formes de govern" que existeixen: "Hi ha un govern que protegeix els diners del poble i un altre que protegeix el poble dels diners", i ell s'emmarca en la segona.

"Isabel Díaz Ayuso ja ha dit el que farà, no aplicarà la llei d'habitatge i la recorrerà davant el Tribunal Constitucional en aliança amb els fons voltor, amb les entitats financeres, protegint els diners, en definitiva”. En canvi, Illueca ha afirmat que la seua formació aspira a tenir una major presència en el govern valencià “per a dur a terme la llei i activar tots els mecanismes previstos en la norma".

També et pot interessar

stats