Illueca demana mobilitzacions per la cimera de l’OTAN a Madrid

A través d'un vídeo a les xarxes, anima la ciutadania a defendre la diplomàcia com a eixida a la guerra d’Ucraïna i a rebutjar l’augment de despesa militar traduït en retallades dels serveis públics

Héctor Illueca durant el seu discurs a les xarxes / Twitter Héctor Ilueca

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha demanat aquest divendres mobilitzacions per la cimera de l’OTAN a Madrid. A través d’un vídeo a les xarxes socials, el membre d’Unides Podem ha instat la ciutadania a defendre la pau i denunciar la cimera.

La publicació, que té més d’un miler de retuits, ha provocat debat i crítiques a les xarxes, però també l'han defesa d’entre altres l’exlíder de Podem Pablo Iglesias.

Iglesias ha dit que criticar l’OTAN “converteix qualsevol en objectiu d'insults i ridiculitzacions que, de vegades, venen fins i tot de sectors autodenominats progressistes” I acaba dient: “Bravo, vicepresident”. 

“És fonamental rebutjar qualsevol augment de la despesa militar que es puga traduir en retallades dels serveis públics”

“Si l’OTAN no existira la guerra d’Ucraïna, no hauria existit mai”, manifesta Illueca en l’inici del seu vídeo, tot indicant que això no eximeix de responsabilitat a Rússia. En la seua opinió, “el desplegament militar de l’OTAN pràcticament fins a la frontera russa feu que el conflicte fora inevitable”.  

Així, en opinió del conseller, durant la cimera de Madrid “és fonamental rebutjar qualsevol augment de la despesa militar que es puga traduir en retallades dels serveis públics, en la despesa social”. L’exdiputat al Congrés per Unides Podem ha afegit que enviar armes al conflicte d’Ucraïna és “alimentar amb gasolina un incendi”.

Illueca ha denunciat que els dividends de la guerra són “l’escalada militar” i “la fam en moltes parts del món”. També ha expressat que el cost és la recessió econòmica, la inflació i les pujades de tipus d’interés.

Així mateix, ha afegit que “la militarització de les relacions internacionals que està provocant l’OTAN limita el procés democràtic i restringeix les nostres llibertats públiques. A Espanya hi ha periodistes que tenen por d’escriure, que tenen por d’expressar la seua opinió sobre l’evolució del conflicte. No es diu, però és la veritat, ho sap tothom”.

El vicepresident indica que és fonamental “defendre la pau, la negociació, la diplomàcia, la composició dels interessos en conflicte per a aconseguir una pau duradora i estable”.

“Vull demanar-vos una cosa: mobilitzeu-vos. Per favor, no deixeu això només en mans dels polítics. És massa important”, finalitza el vídeo.

 

També et pot interessar

stats