Illueca condiciona un tercer Botànic a la creació d'una empresa pública d'energia

El candidat a la presidència de la Generalitat ha reivindicat la necessitat que el Consell "dirigisca i pilote la transició energètica”

Héctor Illueca, candidat a la presidència de la Generalitat, en un dels actes celebrats a la Foia de Bunyol
Héctor Illueca, candidat a la presidència de la Generalitat, en un dels actes a la Foia de Bunyol / Unides Podem - Esquerra Unida

El candidat a la presidència de la Generalitat per Unides Podem - Esquerra Unida, Héctor Illueca, ha condicionat la reedició d'un tercer Botànic a la creació d'una empresa pública d'energia en la Comunitat Valenciana.

Segons Illueca, aquesta empresa pública "s'encarregaria de la comercialització, distribució i comercialització d'energia, d'un bé bàsic, fent compatible el desplegament de les energies renovables i el respecte al territori i no polítiques del vell bipartidisme al servei de l'oligopoli elèctric".

"Les energies renovables poden contribuir a abaratir la factura de la llum, però al mateix temps és imprescindible que la Generalitat planifique, que escolte els ajuntaments i els veïns que estan preocupats perquè es posen en risc paisatges, hàbitats i activitats econòmiques tradicionals", ha dit el candidat morat. Finalment, ha reivindicat la necessitat d'un Consell que "dirigisca i pilote la transició energètica”.

Illueca ha fet aquest dissabte un recorregut per la Plana d'Utiel-Requena i per la Foia de Bunyol: primer ha visitat Utiel per a reunir-se amb diverses associacions del municipi, després ha participat en una trobada del partit a Requena i finalment ha estat a Bunyol, on ha assistit a la taula informativa organitzada per Podem.

També et pot interessar

stats