Les Illes Balears no demanaran PCR als turistes espanyols vacunats amb almenys una dosi

La presidenta balear, Francina Armengol, ha realitzat l'anunci amb motiu de la Fira Internacional de Turisme, que se celebra des d'ahir a Madrid

Francina Armengol, aquest dijous en un acte informatiu
Francina Armengol, aquest dijous en un acte informatiu / Jesús Hellín (Europa Press)

Les Illes Balears volen facilitar al màxim l'arribada de turistes aquest estiu. Per això permetran que els turistes nacionals puguen viatjar lliurement a les illes sense presentar cap prova diagnòstica si han rebut almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19 amb una antelació de 15 dies. Tampoc necessitaran fer-se una PCR els turistes espanyols procedents de comunitats autònomes amb una incidència inferior a 60 casos en 14 dies, encara que no estiguen vacunats.

La presidenta balear, Francina Armengol, va anunciar aquesta decisió amb motiu de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que va obrir les portes ahir dimecres a la Fira de Madrid. I ho ha confirmat aquest dijous durant una reunió informativa a Palma.

Fins ara, qualsevol passatger resident en una altra comunitat autònoma havia de portar una PCR negativa per a entrar a l'arxipèlag. Amb aquest canvi de plantejament, els viatgers nacionals no vacunats només hauran de presentar un test d'antígens negatiu i no una PCR.

Armengol espera que enguany la presència de turistes espanyols siga "rellevant". El turisme alemany, el principal client balear, té llum verda per a viatjar a les Illes, però el turisme britànic, també destacat en els comptes turístics d'aquesta autonomia, encara té la recomanació de no viatjar a Espanya.

També et pot interessar

stats