Illa reitera que l'estat d'alarma actual és "suficient" per a frenar la pandèmia

El ministre de Sanitat remarca que cal esperar uns dies perquè les restriccions tinguen efecte.

Illa reitera que l'estat d'alarma actual és "suficient" per a frenar la pandèmia
Illa reitera que l'estat d'alarma actual és "suficient" per a frenar la pandèmia

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reiterat aquest dimarts que l'actual estat d'alarma és "suficient" per a "combatre l'increment de casos" positius de coronavirus d'aquestes últimes setmanes a Espanya.

En una entrevista en la SER, Illa ha advocat per esperar els dies necessaris perquè les restriccions tinguen efecte en l'evolució de la pandèmia, abans de prendre una decisió com avançar l'hora del toc de queda a les 20:00 hores, tal com ha reclamat el govern de Castella i Lleó. "Els instruments que hi ha, insistisc, si s'utilitzen adequadament com s'estan utilitzant per part de les comunitats autònomes, si s'espera el temps necessari perquè donen resultats, són suficients segons el criteri dels nostres experts per a donar resposta a aquest increment de casos", ha considerat.

El govern ha recorregut als tribunals contra la decisió de Castella i Lleó d'avançar el toc de queda. Una decisió que ha criticat aquest dilluns la consellera de Salut de Catalunya, Alba Vergés. El Consell Interterritorial de Sanitat de dimecres tractarà aquest tema. Illa ha reconegut que l'evolució de la pandèmia "ara és molt preocupant" i que l'increment de casos es deu al període nadalenc i, concretament, a Cap d'Any, segons les anàlisis dels serveis del Ministeri de Sanitat.

També et pot interessar