Illa: “Jo no m'he vacunat i això ho sap tot Espanya”

El PP demanarà a la Fiscalia que investigue si l'exministre es va vacunar per no haver-se fet una PCR abans d'un debat.

Els candidats del 14F en el debat electoral organitzat per TV3
Els candidats del 14F en el debat electoral organitzat per TV3 / EuropaPress

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, l'exministre Salvador Illa, ha rebutjat les acusacions dels qui suggereixen que no va voler fer-se un test abans de participar en el debat de TV3 perquè està vacunat contra la Covid-19: “Jo no m'he vacunat i això ho sap tot Espanya”, ha dit.

En una entrevista en la cadena COPE, el presidenciable dels socialistes per a les eleccions catalanes del 14 de febrer ha explicat que ja havia estat aquell mateix matí, dimarts passat, en la televisió catalana sense que ningú li demanara un test PCR o d'antígens i que, quan va arribar a la vesprada i li ho van plantejar, va decidir no fer-se’l perquè ni tenia símptomes ni havia estat en contacte amb un positiu.

“Els protocols acordats i que jo he estat defenent per a tots els espanyols diuen que la prova PCR es fa quan tens símptomes o has sigut contacte estret d'un positiu, i no era el meu cas (...) i no vull cap privilegi per a mi com a polític”, ha subratllat.

En una altra entrevista en la cadena SER, Illa ha afirmat que és “fals” que s'haguera pactat amb els altres candidats fer-se un test previ al debat i ha defés que ningú li va dir que fóra “obligatori”, sinó que se li va proposar a manera de “recomanació” i ell ho va considerar una “sobreactuació”. El socialista ha lamentat que la resta de formacions ho hagen aprofitat per a generar més polèmica amb aquesta qüestió.

“Fins i tot he vist gent que diu que em vol portar a la Fiscalia”, ha apuntat referint-se a la intenció del PP de demanar al ministeri fiscal que investigue si Illa s'ha vacunat abans d'hora, segons han informat a Efe fonts d'aquest partit.

“Tothom sap que no m'he vacunat. Quan ho faça es farà públic i ho faré en el meu centre de salut. Espere que, llavors, tots els que estan dient això tinguen la grandesa de, com a mínim, disculpar-se”, ha afegit en una altra entrevista en Antena 3.

El PP demanarà a la Fiscalia una investigació

Abans de coneixer les reaccions de Salvador Illa aquest dijous el PP ha avançat que demanarà que la Fiscalia investigue si l'exministre de Sanitat i candidat del PSC a la Generalitat s'ha posat la vacuna contra el coronavirus, després de negar-se a fer-se la PCR.

Aquest dimecres, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, va llançar en un tuit les seues sospites: “Senyor Illa, ahir en el debat de TV3 no va voler fer-se un test de Covid-19. Es deu al fet que vosté s'ha vacunat irregularment i vol ocultar-ho?”.

També la subsecretària de Política Social del PP i exministra de Sanitat, Ana Pastor, va sembrar els seus dubtes en Twitter amb el següent missatge: “Quin serà el vertader motiu pel qual el Sr. Illa no es va fer la prova de detecció de la Covid?, té alguna cosa que ocultar?”.

La resta de partits critiquen l'exministre

Després de saber que Salvador Illa havia sigut l'únic candidat que va declinar fer-se la prova PCR, la resta de partits criticaren el socialista. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va exigir al candidat del PSC que aclarisca “si va aprofitar el seu càrrec de ministre per a vacunar-se, com va fer la cúpula militar espanyola”, i si aquest és el motiu pel qual no va voler fer-se el test com la resta de candidats. La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, acusà Illa d’“irresponsabilitat” en lloc de mostrar “exemplaritat”. Àngels Chacón, la candidata del PDeCAT a la Generalitat, reclama a Illa que es faça un test “per a saber si té Covid o no”. I la candidata de la CUP, Dolors Sabater, lamentà l’“actitud deplorable” que al seu parer demostra que el candidat socialista “no dona la talla” d'algú que es postula per a presidir la Generalitat.

També et pot interessar

stats