Illa data el final de la pandèmia per a finals d'estiu

Serà possible perquè almenys un 70% de la població estarà immunitzada.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa
El ministre de Sanitat, Salvador Illa / Kiko Huesca (EFE)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dilluns que el final de la pandèmia està cada vegada més a prop i s'ha atrevit a datar-lo per a finals d'estiu. Illa ha explicat en una entrevista en la Cadena SER que s'espera que per a agost o setembre de 2021 un 70% de la població espanyola estiga immunitzada, fet que podria suposar que s'arribara a aquesta situació.

Encara així, el ministre de Sanitat s'ha referit als pròxims mesos de gener i febrer com "molt durs" pel possible repunt de la situació epidemiològica a causa de les festes de Nadal i per la posició que ja arrossega el país actualment.

Respecte del retard en l'entrega de les dosis de les vacunes de Pfizer que estaven previstes per a aquest dilluns, Salvador Illa ha aclarit que ja s'ha resolt el tema i que la nova remesa arribarà aquest dimarts amb totes les garanties. El ministre ha explicat que a última hora de la vesprada d'aquest diumenge el responsable de la farmacèutica Pfizer a Espanya els va comunicar que havia tingut una incidència logística i que es demorava el lliurament de les dosis a aquest dimarts, la qual cosa va comunicar Sanitat als coordinadors de vacunació de cada comunitat autònoma.

Illa també ha explicat que no està en perill l'alteració de la quantitat de dosis setmanals que rebrà Espanya, que actualment està previst que siguen unes 350.000.

Finalment, pel que fa a la vacuna de Moderna, el titular de Sanitat s'ha mostrat confiat que s'aprove el dia de Reis "perquè la major part de les dosis arriben al més prompte possible". A Espanya li corresponen aproximadament uns huit milions de dosis, tot i que no s'espera que arriben milions d'aquestes en el primer trimestre de 2021.

També et pot interessar

stats