Illa convoca d'urgència les comunitats autònomes pel fort repunt de contagis

El ministre de Sanitat les cita a una reunió extraordinària del Consell Interterritorial de Salut aquest divendres.

Salvador Illa, en una imatge d'arxiu
Salvador Illa, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha convocat d'urgència les comunitats autònomes pel fort repunt de contagis de coronavirus que està registrant Espanya els últims dies. De fet, aquest dijous s'han notificat 2.935 casos nous, la xifra més alta des del 25 d’abril i que eleva el total d'infectats a 337.334 persones.

Illa ha citat els responsables de Sanitat de les comunitats autònomes a una reunió extraordinària del Consell Interterritorial de Salut aquest divendres on es tractaran les mesures que cal aplicar per a contindre la propagació del virus. Després de la trobada, el titular de Sanitat compareixerà en roda de premsa per a informar dels assumptes tractats i de l'evolució de la Covid-19.

Aquesta serà la segona vegada aquesta setmana que el ministre es reuneix amb els representants autonòmics, després de la reunió d'aquest dimecres passat per a abordar els rebrots de coronavirus. De fet, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ha notificat que ara per ara hi ha 837 brots actius a Espanya, que impliquen vora 9.200 casos. L'origen, majoritàriament, continua sent social, ja que els focus vinculats a reunions familiars, festes particulars i els vinculats als locals d’oci representen el 35,4% del total, amb més de 3.488 persones afectades. En segon lloc i per primera vegada se situen els brots de component mixt, que representen el 18,6%, amb 1.300 casos.

A més, Simón ha assegurat que si s’han de tancar aules o escoles concretes, no dubtaran a fer-ho. En aquest sentit ha recordat que al setembre s’haurà de tornar a l’activitat que hi havia abans del confinament, però “d’una manera diferent”. “Ara per ara no podem eliminar la transmissió a Espanya; per tant, hem d’aprendre a conviure amb el virus”.

També et pot interessar

stats