Illa assegura que serà el candidat de la gent que vol passar pàgina del "procés"

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha defensat la necessitat d'"avançar cap a la cogovernança sense independentismes".

El presidenciable del PSC, Salvador Illa, participa en el comité federal socialista

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya del PSC, Salvador Illa, ha assegurat aquest dissabte en el comité federal socialista que serà l'opció per a tota la gent que vol "passar pàgina" del "procés".

Els socialistes s'han reunit de manera semipresencial quan falta menys d'una setmana per a l'inici oficial de la campanya dels comicis catalans, que previsiblement començarà amb la incògnita de si es votarà el dia 14 de febrer o el 30 de maig com pretenia el govern català. Illa, que a hores d'ara continua sent el ministre de Sanitat, ha confirmat que abandonarà el càrrec abans que comence oficialment la campanya electoral. El Tribunal de Justícia de Catalunya ha marcat com a termini el 8 de febrer per a resoldre els recursos contra l'ajornament de les eleccions autonòmiques.

El presidenciable del PSC ha afirmat que la darrera dècada Catalunya ha perdut oportunitats econòmiques i s'ha dividit socialment a causa del projecte independentista. En aquesta línia, Illa ha posat l'accent en tres pilars de la seua candidatura: "el treball digne, la sanitat pública i els avanços socials".

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, també s'ha desplaçat a Barcelona per a participar en el comité federal del partit. El líder socialista ha posat l'accent en la importància de tancar un "cicle estèril i una dècada fracassada" a Catalunya.

Pel que fa al possible l'ajornament electoral, Sánchez ha afirmat que és important respectar les regles democràtiques i que "no es pot impedir el canvi", una referència a la victòria a les urnes que vaticinen els socialistes.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha participat de manera telemàtica en el comité federal i ha insistit durant la seua intervenció que en l'actual situació "no es pot jugar ni al partidisme, ni al soroll ni a la política de saló".

Puig s'ha mostrat partidari que els comicis de 14F se celebren "amb normalitat", com ha passat en altres països.

El líder socialista valencià ha marcat cinc reptes per al debat territorial: "avançar cap a la cogovernança sense independentismes ni nacionalismes excloents; superar la macrocefàlia del centralisme ineficient; assolir l'Espanya equitativa del finançament just i l'harmonia fiscal, atendre l'Espanya invisibilitzada de tantes terres oblidades i oxigenar l'Espanya despoblada de l'hivern demogràfic".

Abans de participar en el comité, el secretari general del PSPV, ha emfasitzat que per a la ciutadania valenciana és important que Catalunya "estiga en condicions de parlar, aportar i trobar solucions".

També et pot interessar

stats