Ignacio González podrà tornar al seu lloc a l’Ajuntament de Madrid

El jutjat número 6 de Madrid no ha trobat cap impediment legal perquè ho faça.

Ignacio González, en una imatge d'arxiu
Ignacio González, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González es podrà reincorporar al seu lloc de funcionari de l'Ajuntament de Madrid després que el jutjat número 6 de Madrid no ha trobat cap impediment legal perquè ho faça.

L’expresident madrileny, en excedència des del 1996, ocuparà el lloc que li correspon en funció de la seua categoria i del sistema de provisió municipal. Concretament, té plaça de funcionari del grup A amb un nivell 30.

Després de la sol·licitud feta per González, el consistori madrileny havia demanat informació al jutjat per a comprovar si hi havia cap tipus d’inhabilitació que li impedira incorporar-se al seu lloc de treball.

Segons elmundo.es, el jutge titular del jutjat número 6 de Madrid, Manuel García Castelló, no ha adoptat “cap mesura cautelar que inhabilite o suspenga per a l'exercici de la funció pública” a González.

Per tant, el jutge sosté que “haurà de ser l'Ajuntament de Madrid el que adopte la decisió que estime pertinent, d'acord amb el que dispose la legislació de funcionaris públics que resulte aplicable”.

Segons fonts municipals, l'expresident regional ocuparà el lloc que li correspon en l'Ajuntament de Madrid perquè no hi ha res que n’impedisca la tornada.

González va passar 201 dies a la presó per la seua presumpta vinculació en la trama Lezo, relacionada amb la presumpta corrupció en l’empresa pública Canal de Isabel II, de la qual va ser president. En aquest cas, l’Audiència Nacional investiga si l’expresident madrileny va cobrar comissions milionàries a canvi de contractes públics.

També et pot interessar

stats