Ignacio Aguado es dona de baixa de Ciutadans un any després d'abandonar la política activa

L'exvicepresident de la Comunitat de Madrid esgrimeix en una carta com a motius la "falta de lideratge" i d'"estratègia" de la formació que lidera Inés Arrimadas

L'exvicepresident de la Comunitat de Madrid Ignacio Aguado durant una compareixença a la seu de Ciutadans al març de 2021
L'exvicepresident de la Comunitat de Madrid Ignacio Aguado durant una compareixença a la seu de Ciutadans al març del 2021 / Eugenia Monago (Ciutadans)

L'exvicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, s'ha donat de baixa de Ciutadans després de nou anys de militància i un any i mig sense càrrecs en el partit, segons ha anunciat aquest dilluns en una carta, en la qual ha esgrimit raons com la "falta de lideratge" i d'"estratègia" de la direcció, liderada per Inés Arrimadas.

Segons recorda Aguado en una missiva publicada en Twitter, fa dos mesos que va sol·licitar la dimissió de tota l'executiva nacional de Ciutadans i la convocatòria d'un Consell Extraordinari a causa dels "nefastos" resultats electorals a Andalusia, Madrid, Catalunya i Castella i Lleó.

"No obstant això, cap de les dues coses s'ha produït. Més prompte al contrari, la direcció del partit ha decidit emprendre una fugida cap avant, que no compartisc, disfressada d'una refundació en la qual no crec", lamenta l'exlíder de Ciutadans a la Comunitat de Madrid, en al·lusió a la proposta de refundació del partit d'Arrimadas. Afirma que el problema no són ni les idees ni els principis fundacionals, sinó l'"absència total d'estratègia, el desgast de la marca i la falta d'un lideratge capaç de tornar a il·lusionar els votants".

Reitera que, per a posar-hi remei, no cal una refundació sinó un congrés, però en el cas que fora necessària, aquesta refundació l'hauria d'impulsar, segons Aguado, una nova executiva "i no la mateixa que fa tres anys que encadena un fracàs electoral rere l'altre".

"Un any i mig després d'haver deixat tots els meus càrrecs en el partit, em done de baixa com a afiliat amb una enorme pena, però també amb el cap ben alt i l'agraïment infinit a tots els companys i votants que van confiar en mi per a portar Ciutadans primer al Parlament regional i, després, al govern de la Comunitat de Madrid", assenyala.

L'exvicepresident madrileny acaba la missiva afirmant que el seu pas per Ciutadans acaba, però no el seu "amor per Espanya" i l'"obstinació" per llegar al seu fill "un país de ciutadans lliures i iguals".

També et pot interessar

stats