Iglesias, a Vox i PP: “La nova legislatura va de reparar les seues traïcions a la pàtria”

Garzón acusa a la dreta de no valorar les mesures programàtiques de Sánchez

Iglesias i Sánchez en el Congrés durant el debat d'investidura
Iglesias i Sánchez en el Congrés durant el debat d'investidura / Efe

Pablo Iglesias ha aprofitat el seu torn de rèplica per a recriminar la “ultradreta i la ultra-ultradreta” per apropiar-se la defensa de la pàtria sense entendre el que vol dir la responsabilitat social o la realitat diversa d’Espanya. Segons Iglesias, quan qualifiquen els seus adversaris polítics d’“antiespanyols”, els representants del PP i Vox recuperen "el pitjor discurs de les tradicions polítiques del nostre país”, el del franquisme.

D’altra banda, el portaveu de Podem ha acusat la dreta de menysprear la majoria parlamentària, la qual cosa és comparable a “menysprear Espanya”, i ha recordat que cap partit es pot atribuir el dret de representar els símbols d’un país. “La nova legislatura va de reparar les seues traïcions a la pàtria” ha recriminat Iglesias.

En referència a les crítiques de Pablo Casado i Santiago Abascal a les mesures progressistes invocades per Sánchez, ha recordat els avanços socials aprovats des de la constitució, dels quals s’han pogut beneficiar els membres dels seus partits.

La futura coalició de govern representa segons Iglesias la suma de “l’experiència del PSOE” i “la valentia i la frescor de Podem”. El govern tindrà el conflicte territorial com a gran repte i per a aquest la política és a única solució: “Europa ha deixat clara la inviabilitat d’una solució judicial”.

El portaveu de Podem també s’ha referit als polítics independentistes presos, dels quals ha lloat la “profunditat inqüestionable de les seues conviccions democràtiques”, i ha expressat l’agraïment a aquells que des de presó han intercedit en favor de l’acord amb Esquerra Republicana de Catalunya.

Garzón: “Les dretes no han volgut parlar de les mesures proposades per Sánchez”

El líder d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha començat el seu discurs criticant els grups de dreta del parlament i ha explicat que, durant el debat, no han dedicat interés a les mesures programàtiques que, segons ell, “són les que han de vehicular el debat d’investidura”.

Així, Garzón ha remarcat propostes com la pujada del salari mínim, mesures ecologistes, feministes, habitatges assequibles o la lluita contra la ludopatia, de les quals “les dretes no han volgut parlar, com si cregueren que la vida quotidiana de la classe treballadora depenguera de menjar banderes i nacionalismes”.

En Comú Podem acusa la dreta de dinamitar la nova etapa política

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha acusat la dreta de tractar de dinamitar la nova etapa progressista, en referència a la decisió de la JCE i ha recalcat “l'obligació política de curar les ferides territorials i socials” que els representants de la dreta han deixat com a llegat. Asens també ha destacat l'excepcionalitat de la situació política, que obliga les forces progressistes com la que representa a assumir amb responsabilitat el repte de trobar el consens, tot i les diferències.

També et pot interessar

stats