Iglesias veu voluntat en Sánchez per a arribar a un acord

El líder d'Unides Podem demana "discreció" després de reunir-se durant més de dues hores amb el president del govern espanyol en funcions.

Roda de premsa d'Iglesias posterior a la reunió
Roda de premsa d'Iglesias posterior a la reunió

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha subratllat que tant ell com el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, tenen voluntat d'arribar a un acord que possibilite la investidura. Els dos han estat reunits durant més de dues hores a La Moncloa, una cita a la qual Iglesias acudia amb la vocació d’oferir-li un govern de coalició amb molt més pes dels socialistes, de manera proporcional als escons que té cada partit en el Congrés.

De les tres reunions que ha mantingut Sánchez amb els líders dels partits polítics d'àmbit estatal, la d'aquesta vesprada ha sigut la més llarga, i ha superat els escassos 50 minuts que ha durat la trobada d'aquest matí amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, i l'hora i mitja llarga de dilluns, quan va rebre el líder del PP, Pablo Casado

En acabar la trobada, Pablo Iglesias ha oferit una breu compareixença de cinc minuts als mitjans de comunicació en què ha demanat "discreció" i "prudència"  en un procés per a arribar a acords que, ha dit, es preveu llarg. Tot i això, s'ha mostrat conveçut que l'acord arribarà. 

"Si en alguna cosa ens hem posat d'acord és en el fet que treballarem per a posar-nos d'acord", ha afirmat. El secretari general de Podem ha reconegut que les posicions de partida són distintes, perquè ell vol un executiu de coalició i Sánchez prefereix governar en solitari, però s'ha mostrat "optimista" amb el pacte que s'acabe tancant. Per això, ha reconegut que ha eixit content d'aquest primer contacte amb el president espanyol en funcions. 

La trobada amb Iglesias forma part de la ronda de reunions que Pedro Sánchez està fent amb els líders dels partits polítics d’àmbit estatal després de les eleccions generals amb l’objectiu de restablir els espais de comunicació en la vida política. Fonts de l’executiu central havien negat que foren per a tractar possibles acords de govern.

També et pot interessar

stats