Iglesias troba “de sentit comú” ser ministre del govern de Sánchez

El líder de Podem ja ha traslladat al president del govern en funcions la seua aspiració en un futur executiu de coalició.

Pedro Sánchez i Pablo lglesias, a La Moncloa, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez i Pablo lglesias, a La Moncloa, en una imatge d'arxiu / Luca Piergiovanni (Efe)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, dona per fet que serà ministre en el futur govern de coalició que vol pactar amb Pedro Sánchez. Una aspiració de la qual ja ha parlat amb el líder del PSOE i que, al seu parer, “és de sentit comú”.

Iglesias ha explicat que és una cosa habitual i ha posat com a exemples les coalicions de la Comunitat Valenciana, Andalusia o Navarra. “Hi ha coses que són de sentit comú i crec que és evident que no hi haurà vetos”, ha afirmat Iglesias en una entrevista a l’Agència EFE.

Pablo Iglesias considera que el seu partit està preparat per a assumir tasques de govern i que "tot el món" valora el treball desenvolupat en els últims quatre anys.

Encara que les negociacions oficials començaran després de les eleccions d’aquest diumenge, previsiblement la setmana vinent, Pablo Iglesias i el president del govern espanyol en funcions ja han abordat aquesta qüestió.

Iglesias vol posar fi al “frau de la temporalitat”

No obstant això, assegura que els càrrecs és l’últim del que cal parlar en la negociació del govern. Parlaran primer de programa i per a Unides Podem és fonamental que en els pròxims mesos a Espanya es puga posar fi al frau dels contractes temporals més enllà dels sis mesos.

També et pot interessar

stats